https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/praha-nakoupi-elektromobily-pro-sve-prispevkove-organizace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha nakoupí elektromobily pro své příspěvkové organizace

18.2.2020 00:12 | PRAHA (ČTK)
Hlavní město vypíše zakázku na nákup elektromobilů pro své příspěvkové organizace. / Ilustrační foto
Hlavní město vypíše zakázku na nákup elektromobilů pro své příspěvkové organizace. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Hlavní město vypíše zakázku na nákup elektromobilů pro své příspěvkové organizace. Chce jich pořídit 34, nahradí nyní používané vozy se spalovacími motory. Předběžné náklady jsou zhruba 31,9 milionu korun. Vyplývá to z dokumentu, který včera schválili pražští radní.
 

Ve výběrovém řízení magistrát nakoupí 12 osobních vozů, dvě malá užitková auta a 12 dodávek. Cílem pořízení vozů je modernizace vozových parků a zároveň přispět ke zlepšení životního prostředí. Automobily budou rozděleny mezi 28 organizací.

Ze zmíněných odhadovaných nákladů zaplatí magistrát větší část, a to asi 18,8 milionu korun. Zbylou částku město získá na dotacích od ministerstva životního prostředí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist