https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/thunbergova-kvuli-covidu-povede-klimatickou-kampan-zase-online
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Thunbergová kvůli covidu povede klimatickou kampaň zase online

30.10.2020 13:11 | STOCKHOLM (ČTK)
"Situace se zhoršuje, takže se vracím k #ClimateStrikeOnline," sdělila Thunbergová na twitteru, kde má asi čtyři miliony sledujících.
"Situace se zhoršuje, takže se vracím k #ClimateStrikeOnline," sdělila Thunbergová na twitteru, kde má asi čtyři miliony sledujících.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová oznámila, že se rozhodla pozastavit své pravidelné protesty před švédským parlamentem a klimatickou kampaň povede znovu online. Důvodem je rostoucí počet případů nákazy koronavirem ve Švédsku.
 

Ve středu Švédsko, které je podobně lidnaté jako Česko, zaznamenalo 2820 nových infekcí, což je vůbec nejvíc od začátku pandemie.

"Situace se zhoršuje, takže se vracím k #ClimateStrikeOnline," sdělila Thunbergová na twitteru, kde má asi čtyři miliony sledujících.

Sedmnáctiletá Švédka je hlavní tváří globálního studentského hnutí Fridays for Future (Pátky pro budoucnost), které chce přimět zejména politiky, aby urychleně a konkrétními činy bojovali proti globálnímu oteplování. Své ekologické aktivity zahájila Thunbergová loni v létě právě demonstracemi před švédským parlamentem ve Stockholmu. Posléze se k ní připojily desetitisíce studentů ze Švédska i dalších evropských států.

V březnu, kdy pandemie nemoci covid-19 začala nabírat na síle, Thunbergová vyzvala aktivisty, aby své protestní akce přesunuli na internet. V září se ale opět vrátila před švédský parlament.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (15)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

31.10.2020 01:13
Zdá se mi nenormální, když o klimatologii káže pubertální autistická pipina, která sabotuje školní docházku, má problémy s vyjadřováním a příspěvky na facebook za ni píše její otec.
Odpovědět

Jirka Černý

31.10.2020 06:11 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Kdyby byla normální v našem smyslu chápání toho slova tak nebude nikoho zajímat, teď je v situaci kdy může pro svoji propagaci udělat maximum, nasednout na vlnu LGBT a sehnat si přítelkyni černošku (což je ve Švédsku snazší než kdekoli v Africe) Pak bude její slovo nejvíc.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

31.10.2020 12:40 Reaguje na Jirka Černý
Je to trošku o něčem jiném. Tatínek je úspěšný podnikatel, maminka úspěšná operní pěvkyně, dceruška bohužel jejich geny nepodědila. Nicméně rodiče dělají vše pro to, aby jí nastartovali úspěšnou kariéru, tak to prubli u ekoteroristů. Udělali jí za prachy maximální PR a zbytek "dotvořili" sami ekoteroristi.
Odpovědět
JK

Jaroslav Kořínek

31.10.2020 12:59 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Jenom že to jejím rodičům vychází - z toho jde strach. Merklová, Láien , gen. tajemník OSN , Papež atd. Stávky studentů - znamenají stejné nebezpečí vzdělanosti vzdělanosti této Světové populace. ( když k tomu připočtete vynucení zavření škol kvůli velice nakažlivé nemoci - tak bude opravdu málo inteligentních lidí, kteří zajistí pokrok ve všech oblastech které budoucí generace čekají )
Odpovědět
PD

Petr Dvořák

31.10.2020 14:19 Reaguje na Jaroslav Kořínek
Člověk se učí celý život.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

31.10.2020 16:39 Reaguje na Petr Dvořák
Jak kdo? Gréta evidetně učení nepotřebuje. Ta se už vzdělaná zřejmě narodila. -)
Odpovědět
PD

Petr Dvořák

31.10.2020 19:25 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Z čeho soudíte? Že nechodí v pátek do školy? :)
Zřejmě považuje změnu klimatu za vážnější problém.
Odpovědět

Jan Šimůnek

1.11.2020 08:21 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Dceruška jejich geny podědila, akorát si zvolila naprosto bezpracnou cestu k zisku.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

31.10.2020 08:15
Tuto , zjevně ,slušně řečeno , nenormální individuum mají zavřít do šaškecu a né ji ještě propagovat . Ta nadělá na všelijakých děckách a tupější populaci nevratné škody . Zajímalo by mě , kdo je tím loukovodičem a samozřejmě sponzorem této blbky . V podstatě by to mnohé vysvětlilo .
Odpovědět
va

vaber

31.10.2020 09:11
ta holka má moje sympatie , nikoho by na svoji kampaň nenalákala kdyby ve Švédsku nebyla v létě třicetistupňová vedra a extrémní sucho ,počasí které tam lidé neznali, na to nemusí být člověk klimatolog, aby viděl změny,
naopak, nenormální je, když jsou takové změny ignorovány, mnoho lidí nechce vidět dál, než na špičku svého nosu,
někdy si říkám hloupí lidé jsou šťastnější, mají jen ten svůj svět který se jich fyzicky týká a víc je nezajímá
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

31.10.2020 12:42 Reaguje na vaber
Spíše by měla vyvolat Váš soucit, protože nemá vlastní vůli a nechá sebou manipulovat jak rodiči, tak ekoteroristy.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

31.10.2020 10:18
Greta Thunberg - je k dokonalosti dotažený marketingový projekt jehož cílem bylo vytvořit "veřejný" tlak k ospravedlnění politických rozhodnutí Bruselu a zajištění finančních toků k tzv. zelené energetice. Což se i povedlo.
Nic jiného za tím nehledejme , peníze v první řadě.
Celý projekt je z morálního pohledu naprosto nepoctivý a jde o ryze manipulativní jednání. Obdoba různých církevních zázraků ze středověku.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

31.10.2020 15:35 Reaguje na Miroslav Vinkler
Naprostý souhlas. Ale stejně je to sprosťárna i vůči té nebohé holce.
Odpovědět

Jan Šimůnek

1.11.2020 08:22
Slečna je esencí osobnostních kvalit klimaalarmistů.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

1.11.2020 16:54
Chudák holka, dětství ji prý ukradli kritici klimahysterie.
Pubertu ji kradou taky a v dospělosti po ní ani pes neštěkne.
Stala se loutkou, loutky vyžadují zdatné loutkoherce a taky
obecenstvo. Obecenstvo bude mít díky krizi brzo jiné starosti,
než chodit na představení loutkového divadla. Pád z piedestalu
slávy bývá bolestivý a bude těžké ho ustát.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist