https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-novem-jicine-se-za-temer-11-milionu-kc-zacal-stavet-psi-utulek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Novém Jičíně se za téměř 11 milionů Kč začal stavět psí útulek

18.9.2018 00:12 | N. JIČÍN (ČTK)
V Novém Jičíně se za téměř 11 milionů korun začal stavět psí útulek, který ve městě dosud citelně chybí. / Ilustrační foto
V Novém Jičíně se za téměř 11 milionů korun začal stavět psí útulek, který ve městě dosud citelně chybí. / Ilustrační foto
Foto | JenniGut / Pixabay
V Novém Jičíně se za téměř 11 milionů korun začal stavět psí útulek, který ve městě dosud citelně chybí. Hotov by měl být příští rok na jaře. V bývalém vojenském areálu v Bludovicích bude pro opuštěná a toulavá zvířata postaveno 30 zastřešených kotců s boudou a výběhy, sklad krmiv a také místnost pro drobné veterinární zákroky. Včera to sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.
 

V současnosti se psi odchycení v Novém Jičíně vozí do útulku v Kopřivnici. Nový Jičín za to ročně platí 280.000 korun. Nový útulek bude provozovat novojičínská městská policie.

V útulku bude běžnému provozu sloužit 22 kotců. Tři kotce budou určeny pro příjem psů, tři pro zvířata v karanténě a dva pro izolaci nemocných psů. "Boudy v kotcích budou vybaveny vnitřní temperací pro zimní období. U jižní hranice pozemku se postaví 30 metrů dlouhá a pět metrů vysoká protihluková stěna. Areál bude zásoben vodou z vlastní studny," uvedla Machková.

Novojičínský starosta Jaroslav Dvořák uvedl, že cesta k výstavbě útulku byla dlouhá a složitá. "Pozemek o rozloze 2500 metrů čtverečních jsme zakoupili již v roce 2013. A o rok později jsme měli hotovou projektovou dokumentaci a v rozpočtu vyčleněnou sumu na výstavbu útulku. Majitelé sousedního chátrajícího objektu ale s projektem nesouhlasili a cestou různých odvolání výstavbu čtyři roky blokovali," uvedl starosta.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

19.9.2018 09:16
to až zústává rozum stát nad těma cenama...!!!
Odpovědět
mr

19.9.2018 21:38 Reaguje na radim buffalo tobias
Vám rozum nestojí. To je leda ukázka drzosti státem přemrštěně přeplácených úředníků a absence přímé hmotné zodpovědnosti v praxi. A taky absence rozumu dospělých při volbách.
Odpovědět
VH

Vladimír Hošek

20.9.2018 13:25
Psí bouda za 366 666 Kč, to de, ne? Státem přeplácený starosta? Doufám, že mu to nyní ve volbách voliči spočítají. A co dělá opozice?
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist