https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/vetsina-evropskych-firem-nema-podle-pruzkumu-ekologicke-cile
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Většina evropských firem nemá podle průzkumu ekologické cíle

19.2.2019 09:00 (ČTK)
Přestože 53 procent ze sledovaných podniků nemá klimatické cíle, 58 procent ohlásilo snížení emisí uhlíku v loňském roce.
Přestože 53 procent ze sledovaných podniků nemá klimatické cíle, 58 procent ohlásilo snížení emisí uhlíku v loňském roce.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | geralt / Pixabay
Většina evropských společností nemá žádný cíl pro snížení emisí skleníkových plynů, přestože 80 procent považuje změnu klimatu za podnikatelské riziko. Vyplývá to z průzkumu analytické organizace CDP (Carbon Disclosure Project), o němž informoval britský list The Guardian.
 

Mezi těmi firmami, které si cíle v oblasti klimatu stanovily, pouze každá třetí plánuje dále než do roku 2025. Společnosti se soustředí na svá vedení, 47 procent odměňuje své výkonné ředitele za výsledky v oblasti ochrany klimatu a čtvrtina váže pobídky na ekologické cíle.

Evropské společnosti zaujímají zhruba polovinu na seznamu předních firem CDP. Přestože 53 procent ze sledovaných podniků nemá klimatické cíle, 58 procent ohlásilo snížení emisí uhlíku v loňském roce. Celkově jde o pokles o 85 milionů tun oxidu uhličitého, což představuje roční emise Rakouska. Třetina společností ale ohlásila zvýšení emisí.

V letošním roce společnost CDP obdržela informace od 849 evropských firem ve 23 zemích s celkovými emisemi kolem 2,3 miliardy tun oxidu uhličitého. Tento objem je vyšší než emise Británie, Německa a Francie dohromady.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

19.2.2019 13:09
Asi se blíží doba, kdy budeme všichni dobrovolně přijímat socialistické závazky, nově ovšem nazvané klimatické cíle :-) A kdo se dobrovolně nezúčastní, bude mít velký problém...
Odpovědět

Jan Šimůnek

21.2.2019 09:00 Reaguje na
Taky mi to připomenulo různé "rudé koutky" a podobné vymoženosti, které tu byly za minulého režimu. Zelení soudruzi se už ani nenamáhají předstírat rozdíl mezi nimi a "rudými".
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist