Aktuálně: Škodí smažený řízek životnímu prostředí? Experti spočítali, jaký oběd ubližuje planetě nejvíce
26.4.2018 | ČR | Aktuálně
Vytvořili jsme databázi ingrediencí, u kterých jsme započetli všechny vstupy a výstupy jejich produkce, říká výzkumnice Dana Kapitulčinová. Je spoluautorkou projektu Nutriční stopa. Odborníci vymysleli kalkulačku, která ukáže, jakou zátěž pro přírodu jednotlivé pokrmy představují. Nebyl to jednoduchý výpočet, museli jsme projít celý proces, kterému říkáme životní cyklus ingredience, popisuje Kapitulčinová.
...zobrazit původní článek
reklama
reklama
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk