Idnes: Nejvíc zatěžuje životní prostředí rajská omáčka, zjistili vědci
30.12.2011 | ČESKÉ BUDĚJOVICE | Idnes | Radek Šíma |
Vědci z Jichočeské univerzity zkoumají, kolik skleníkových plynů se vyprodukuje při výrobě klasických českých jídel podávaných ve školních jídelnách. Nejhůře dopadla kvůli hovězímu rajská omáčka. Výzkum dále ukazuje, že ke snížení znečištění atmosféry by také pomohlo využívání vyššího podílu místních potravin. Na serveru Idnes.cz.
...zobrazit původní článek
reklama
reklama
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk




