Rozhlas.cz: Proč rajčata ztrácí chuť? Může za to šlechtění
6.2.2017 | ČR | Rozhlas.cz
Vědci se nezaměřují jen na vzdálené galaxie nebo záhady lidského mozku. Centrem jejich pozornosti jsou i věci každodenní spotřeby, jako třeba rajčata ze supermarketů. Ta jsou často zcela bez chuti a podle vědců z americké University of Florida a čínské Akademie zemědělských věd za to může honba obchodních řetězců za tržbami. Šlechtěná rajčata jsou totiž sice velká, ale zato plná vody.
...zobrazit původní článek
reklama
reklama
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk