David Odstrčil "> 22.4. Den Země: Společným úklidem černých skládek pomožme přírodě kolem nás - Ekolist.cz

Dobročinný spolek Lomikámen: 22.4. Den Země: Společným úklidem černých skládek pomožme přírodě kolem nás

22. dubna 2004 | Dobročinný spolek Lomikámen
Autor: David Odstrčil, tel: 777 153 744
U příležitosti celosvětového Dne Země se pokusí žáci základní škol, dobrovolníci či občané některých obcí Berounska napravit povrchnost lidí bezostyšně vyhazujících své smetí do škarp, strání a lesů. V Berouně se dne 24. 4. soustředí snahy na černou skládku v okolí Talichova údolí. Sraz bude v 10. hod na Wágnerovo nám.

22.4. je celosvětovým Dnem Země, k tomuto dni vyhlásil DS Lomikámen již tradiční akci k úklidu černých skládek nejen v lokalitách Českého krasu, ale i přilehlého okolí. „Chceme napravit nedbalosti lidí, kteří nemají ani zbla soucitu a nepřemýšlí jaké důsledky jejich činy mohou mít. Stejně tak jsme si vědomi, že tento problém ani zpola vyřešit nedokážeme,“ uvedl David Odstrčil ze spolku Lomikámen.

„Na úklidu v Talichově údolí se současně děti mohou zúčastnit prohlídky naučné stezky a vážnější zájemci se přihlásit do činnosti našeho klubu ekologické výchovy,“ upřesňuje Michal Štingl, koordinátor projektu Klubu ekologické výchovy Zeměkoulení Dětí Země.

K výzvě „Ukliďme svět“ se přihlásilo na pět základních škol z Tmaně, Nového Jáchymova, Zdic, Loděnic a Vysokého Újezda, trojice obcí: Tetín, Ořech, Hýskov a jedno sdružení oi Suchomasty. „Každému ze zájemců jsme rozeslali pytle na odpadky, plakáty a pokud měli zájem i pamětní samolepky,“ dodal Odstrčil z Lomikamene.

ZŠ Liteň 19.4. úklid v okolí školy, v obci, výstava- Český kras očima dětí
ZŠ a MŠ Tmaň 22.4. úklid veřejného prostranství v obci
ZŠ Nový Jáchymov 22.4. úklid dětského parku, hřiště. Vysvětlení smyslu.
ZŠ Zdice 22.4. beseda a výstava o odpadech, recyklaci, soutěž, sběr pet lahví
ZŠ Vysoký Újezd 22.4 úklid školní zahrady
ZŠ Loděnice 22.4. úklid odpadů při cestě do školy, zastávka autobusu
ZŠ Hýskov ??