Radek Janoušek "> 7. října - Den otevřených dřevostaveb - Ekolist.cz

Ukliďme Česko z.s.: 7. října - Den otevřených dřevostaveb

6. října 2023 | Ukliďme Česko z.s.
Autor: Radek Janoušek, tel: 777 176 675
Tradiční den, kdy si mohou návštěvníci po celé České republice ZDARMA prohlédnout desítky rozestavěných i dokončených dřevostaveb pořádá Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD).

Kdo jiný by měl být Patronem Dne otevřených dřevostaveb, než největší výrobce dřevostaveb v České republice? Správná odpověď je pouze jedna, a proto se hlavním partnerem letošního ročníku stala mezinárodní skupina Progresus Invest Holding v čele s RD Rýmařov, jedničkou portfolia celé skupiny a jedničkou na trhu dřevostaveb a domů na klíč.

Posláním skupiny Progresus je investovat do udržitelných společností a projektů s vyšším smyslem a právě development s maximálním využitím obnovitelných materiálů je tou jedinou a správnou cestou pro budoucí výstavbu. A není nic snazšího, než se o správnosti této cesty osobně přesvědčit na Dni otevřených dřevostaveb. Ten pořádá Asociace dodavatelů montovaných domů, jejíž je RD Rýmařov hrdým členem, a právě tady si mohou návštěvníci prohlédnout jak dokončené, tak i rozestavěné dřevostavby. Světové trendy se pomalu a jistě dostávají i do našich končin a doufejme, že bude čím dál častější developování nejen rodinných domů z obnovitelných materiálů, ale rovněž městská infrastruktura, školy, školky, bytové domy a jednou snad i výškové budovy. Zájem o obnovitelný development narůstá všude v Evropě a RD Rýmařov proto rozšiřuje své působení na západní trhy do Německa, Rakouska, Švýcarska a dalších zemí. Za více než 50letou historii firma postavila přes 26 000 domů a díky bezkonkurenčnímu know-how má otevřené dveře pro další expanzi. A Progresus Invest holding zná její potenciál a má s ní velké plány. Ostatně samotný Progresus spravuje rozmanité portfolio inovativních firem a projektů, ale největší zaměření má právě na udržitelný rezidenční a industriální development. Kdo umí předvídat budoucí vývoj vyhrává a Den otevřených dřevostaveb každému návštěvníkovi ukáže, jak budoucnost vypadá...

Nejen Den otevřených dřevostaveb…

Dalších více než 240 dnů a svátků týkajících-se životního prostředí, včetně podrobnějších informací o nich, najdete v EKOkalendáři spolku Ukliďme Česko. A jako bonus i 365 EKOtipů na každý den... Tištěný EKOkalendář pro rok 2024 pak lze zakoupit na Fan-Shopu spolku Ukliďme Česko.
Radek Janoušek, tel: 777 176 675