Jan Dostál "> Arnika pomáhá Labi - Ekolist.cz

Arnika Děčín: Arnika pomáhá Labi

26. dubna 2003 | Arnika Děčín
Autor: Jan Dostál, tel: 737503071
Desítka členů a dobrovolníků Arniky zbavila v pátek 25. 4. asi 300 metrů labského břehu povodní naplavených odpadků.

„Byla to již druhá úklidová akce, kterou Arnika na labském břehu letos uskutečnila. Snažíme se zbavit břehy naplavených hlavně umělohmotných odpadků.“ řekl Jan Dostál, vedoucí projektu Živé Labe. Úklid probíhal za železničním mostem v Děčíně – Prostředním Žlebu po proudu Labe.
Arnika bude v úklidu pokračovat ještě během května, dokud břehy nezarostou a práce již nebude možná. Další dva termíny stanovené pro úklidové práce jsou neděle 11. a 18. května od 10 do 15:00 hodin. „Rádi bychom pozvali nejen ´děčíňáky´, ale hlavně všechny milovníky labského kaňonu a jeho přírody, aby přišli pomoci řece zbavit toho, co do ní nepatří“ řekl Dostál.
Při úklidových akcích, které jsou součástí projektu Arniky s názvem Živé Labe a jsou zároveň přípravou na již druhé Slavnosti Labe (13. 7. 2003 od 14:00 hodin) materiálně pomohlo Povodí Labe a Technické služby Města Děčína.

Více informací:
Jan Dostál – 737 503 071, e-mail: jan.dostal@arnika.org