Tomáš Avramov "> Bioplyn v zemědělství a rozvoj venkova na obou stranách česko-rakouské hranice - Ekolist.cz

Energy Centre České Budějovice: Bioplyn v zemědělství a rozvoj venkova na obou stranách česko-rakouské hranice

13. října 2005 | Energy Centre České Budějovice
Autor: Tomáš Avramov, tel: 387 312 580
Dne 18. října 2005 se uskuteční v sále zastupitelstva jihočeského Krajského úřadu seminář na téma „Bioplyn v zemědělství a rozvoj venkova na obou stranách česko-rakouské hranice“, na který bude navazovat exkurze do několika bioplynových stanic v Horním Rakousku plánovaná na 3. listopad 2005. Seminář a exkurzi pořádá Energy Centre České Budějovice ve spolupráci s ARGE Kompost & Biogas z Lince.

Dále se na uspořádání akce podílejí tyto organizace – Jihočeský kraj, Hornorakouský Ökoenergiecluster, Regionální agrární komora Jihočeského kraje, Asociace soukromého zemědělství regionu České Budějovice, ČOV Třeboň a společnost Biogest Umwelttechnik GmbH z Rakouska. Celý projekt je spolufinancován z prostředků EU v rámci Iniciativy společenství INTERREG IIIA .

Cílovou skupinou projektu jsou jihočeští a hornorakouští zemědělci, kteří se budou moci seznámit s možnostmi využití bioplynu z hlediska technologického, legislativního, grantového i praktického. Mezi přednášejícími budou přední odborníci na tuto tématiku z České republiky a z Rakouska a hlavními tématy přednášek budou - současná situace v oblasti využití bioplynu v ČR a v Rakousku; technologické otázky využití bioplynu; legislativa, systém dotací a finančních podpor, zkušenosti z provozování bioplynových stanic a další možnosti využití bioplynu v rámci zemědělsko-potravinářského komplexu. Hlavní náplní exkurze bude seznámení se s provozem bioplynových stanic a předání zkušeností a poznatků mezi jihočeskými a hornorakouskými zemědělci.

Účast na semináři i exkurzi je bezplatná.

Případné dotazy zodpoví:
Tomáš Avramov