BusLine: BusLine provezl stovky dětí v čertovských autobusech v Turnově a Jablonci nad Nisou

7. prosince 2016 | BusLine
BusLine již tradičně u příležitosti svátku svatého Mikuláše vypravil své čertovské autobusy. V Turnově bylo navázáno na loňskou retro novinku v podobě jízd v historickém autobusu Škoda RTO. V Jablonci nad Nisou v úterý jezdil už moderní autobus městského typu.

„Již po deváté jsme letos vypravili oblíbené čertovské autobusy, a to v pondělí v Turnově v podobě pekelných retro jízd v červeném „erťáku“ a v úterý moderním městským autobusem v Jablonci nad Nisou. Do našeho „pojízdného pekla“ mohly děti nastoupit zdarma. Setkaly se s naším Mikulášem, andělem a dvěma čerty, pro které už většinou měly dopředu připravenou básničku nebo písničku, za což byly odměněny sladkostí. O tuto zábavnou formu cestování byl veliký zájem a díky historickému autobusu nejen ze strany dětí, ale i dospěláků, kteří měli možnost zavzpomínat na cestování za dob svých rodičů a prarodičů,“ sdělil Radek Chobot, ředitel společnosti BusLine a.s.

O čertovské jízdy byl z řad dětí i dospělých veliký zájem. V Turnově bylo navázáno na loňské retro jízdy a pojízdné peklo zajistil červený historický autobus Škoda RTO, který poutal pozornost nejen dětí, ale i jejich rodičů. Především pro rodiče a prarodiče byl veterán doslova raritou, mnoho z nich si pořizovalo jeho fotografie do svých fotoalb.

V Jablonci nad Nisou se v úterý čertovským autobusem provezly děti například z MŠ Pěnčín, která se akce zúčastnila již po několikáté. Nově se letos připojila MŠ Čtyřlístek a tamní děti byly z čertovské jízdy naprosto nadšené. Měly připravené písničky a speciální čertovský pozdrav „Hnusný den“ a „ Na NE-shledanou“. Další zapojenou mateřskou školou byla MŠ Motýlek, jejíž děti dokonce na konci jízdy vzaly čerty na prohlídku své školky. V odpoledních hodinách už pekelné jízdy patřily dětem s rodiči.

O skvělou atmosféru v autobusech se postarala celá čertovská posádka. Náladu podtrhovala stylová výzdoba, která udělala na cestující opravdový dojem. Všichni malí pasažéři, kteří zazpívali písničku nebo odrecitovali básničku, byli Mikulášem a andělem odměněni bonbóny, lízátky a sušenkami. Zlobivé děti byly čerty odvedeny do pojízdného pekla. Díky připraveným čertovským jízdním řádům mohli rodiče a paní učitelky z mateřských škol přesně naplánovat, v jaký čas se se svými dětmi svezou. Okružní jízdy byly v obou městech zhruba půlhodinové a cestující během

nich mohli vystoupit na stanovených zastávkách. V průběhu jízdy panovala v autobuse výborná atmosféra. Malí i velcí pasažéři si na památku odnesli nejen příjemný zážitek, ale také šmouhu uhlíkem od čertů. Těm nejhodnějším anděl namaloval na tvář stříbrnou andělskou hvězdu, aby na ně už žádné čertisko nemohlo.

V akcích tohoto typu chce BusLine pokračovat i do budoucna a tímto bychom chtěli pozvat všechny děti, které se letos nemohly zúčastnit, aby vzaly svoje rodiče nebo paní vychovatelky z mateřských škol a svezly se s námi příští rok.