Dorota Šišková "> Celodenní zábavu pro děti a rodiče zaručí CIHLAFEST, v útulné zahradě se setkají s akrobaty z CIRK LA PUTYKA, muzikanty i s netradičními workshopy. Letošní novinkou je free zóna, v které se nic neplatí. - Ekolist.cz

Portus Praha: Celodenní zábavu pro děti a rodiče zaručí CIHLAFEST, v útulné zahradě se setkají s akrobaty z CIRK LA PUTYKA, muzikanty i s netradičními workshopy. Letošní novinkou je free zóna, v které se nic neplatí.

21. července 2022 | Portus Praha
Autor: Dorota Šišková, tel: 731037512
Hudebně divadelní festival CIHLAFEST je oázou pro děti i dospělé v horké srpnové sobotě. Na CIHLAFESTU se děti zaručeně nudit nebudou. Čeká na ně totiž nabitý program plný her, dílen, cirkusu, muziky a zábavy, které chytnou děti nejrůznějšího věku, ale budou zajímavé i pro rodiče. Festival je ideální pro skvěle strávené odpoledne i večer s celou rodinou.
Brány zahrady se otevřou návštěvníkům v 11 hodin. Ti se hned mohou vrhnout na výrobu mega bublin v jedinečné bublinové dílně, které mají vždy velký úspěch a uchvátí děti, ale i dospělé. Ve stinné zahradě je možné prožít celé odpoledne při rodinné zábavě, nebude chybět ani chutné občerstvení a možnost osvěžující koupačky v bazénu. V odpoledním programu se střídají kapely BeneBend a FaraBand, které překvapí radostí ze hry muzikantů s i bez postižení. V 18.00 mohou návštěvníci zavítat do placené zóny a zhlédnout nezapomenutelné akrobatické kousky souboru Cirk La Putyka. Večer bude opět free s hity osmdesátek kapely Stanley´s old boys.
Podvečer bude patřit bravurním artistickým výkonům soboru Cirk La Putyka. Ten letos představí cirkusovou expedici za čistou radostí. Šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně. Tak se dá shrnout inscenace nesoucí název Kaleidoskop. „Jak název napovídá, v nové show se soustředíme spíše na krásu formy, dynamiku a kouzlo okamžiku, než že bychom filozofovali o nesmrtelnosti brouka.“ říká Maksim Komaro. Vstupenky budou k dispozici na místě, ale ve zlevněném předprodeji na webu akcecihla.cz jsou za pouhých 150–300 Kč dle věku návštěvníka.
Ani večer nemusí návštěvníci zahradu opustit. Po 19 hodině je možné si postavit stan ve stanovém městečku a užít si i večerní zábavu bez stresu z cesty. O občerstvení je také v areálu postaráno, alko i nealko mochito a grilované dobroty jsou k dispozici do 23.00.

Program se ještě rozrůstá a dolaďuje, a tak se určitě vyplatí si aktuality zkontrolovat na https://www.akcecihla.cz/cihlafest/ n a sledovat https://www.facebook.com/AkceCihla.cz
Předprodej vstupenek na CIRK LA PUTYKA: https://www.akcecihla.cz/predprodej-vstupenek/

CIHLAFEST je organizován společností Portus Praha a patří k doprovodnému programu benefiční sbírkové kampaně AKCE CIHLA pomáhající lidem s mentálním postižením na jejich cestě k důstojnějšímu a smysluplnějšímu životu.