stavagency@aneri.cz "> Cenu zateplení ovlivňuje řada faktorů - Ekolist.cz

Stav Agency s.r.o.: Cenu zateplení ovlivňuje řada faktorů

15. prosince 2020 | Stav Agency s.r.o.
Autor: stavagency@aneri.cz
Pokud majitel domu uvažuje o zateplení, vždy ho bude zajímat cena. Odhadnout cenu zateplení pouze podle rozměrů budovy je velice nepřesné. Cenu ovlivňuje řada faktorů a cena zateplovacího materiálu je pouze součást celkové ceny.
Abychom mohli provést co nejpřesnější kalkulaci, potřebujeme nemovitost, která se bude zateplovat, prohlédnout a zhodnotit její stav. Posuzujeme, v jakém stavu je současná omítka – zda je soudržná, pevná a nedrolí se. Důležitá je také rovnost podkladu. Čím větší nerovnosti, tím větší spotřeba lepidla. Cenu ovlivňuje také množství dekorativních prvků na fasádě a její členitost i množství oken či přítomnost balkónu. Nutné je také posoudit detail ukončení zateplení u střechy a případné nutnosti řešení oplechování. Při zateplování vnějšího pláště budovy nesmíme zapomínat na kalkulaci za stavbu a pronájem lešení.
Na cenu má samozřejmě vliv volba materiálu a jeho tloušťka. Kvalitnější materiály bývají obvykle o něco dražší. Při výběru materiálu se nesmí zapomínat, že od určité výšky se z požárně bezpečnostních důvodů musí používat k zateplování minerální vata a ne polystyren.
Pokud o zateplení vaší budovy uvažujete, kontaktujte naši společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce. Se zateplováním budov máme mnohaleté zkušenosti. Naši odborní pracovníci vám nejen poradí s realizací zateplení a zpracují cenovou kalkulaci, ale v případě zájmu zajistí i kompletní přípravné úkony i stavební práce spojené se zateplením na klíč.