Radek Drahný "> Češi a Poláci se společně vzdělávají - Ekolist.cz

Správa KRNAP: Češi a Poláci se společně vzdělávají

5. října 2017 | Správa KRNAP
Autor: Radek Drahný, tel: 737 209 900
Správa Krkonošského národního parku realizuje projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II. Ten navazuje na stejnojmenný projekt realizovaný v letech 2010–2014 a je naplánován až do roku 2021. Je podpořen prostředky z programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Projekt vyplývá z neustálé potřeby zvyšování kvalifikace a odbornosti pracovníků. Nutnost společných postupů při péči o Krkonoše vede oba partnery ke společné péči o odbornou přípravu, kvalifikaci a rozvoj zaměstnanců. Výměnné stáže a odborná školení v různých problematikách přenesou dobré zkušenosti z ochrany o přírodu. Významný prvkem projektu je zvyšování jazykových znalostí češtiny a polštiny, tzn. že pracovníci Správy KRNAP se učí polský jazyk a kolegové z KPN český.

V průběhu projektu opětovně vydáme i některé základní letáky jako například Pravidla chování nebo Bezpečně po horách. Dotiskneme osmidílnou sadu výukových posterů ilustrovaných známým českým ilustrátorem Janem Dungelem a brožuru Plán péče.

Projekt Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN II bude realizován v letech 2017–2021 a je podpořen prostředky z programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu http://www.facebook.com/spravakrnap