ČSAD BUS Ústí nad Labem: ČSAD BUS představí ekobus v rámci prezentace Ústeckého kraje na OPEN DAYS 2004 v Bruselu

24. září 2004 | ČSAD BUS Ústí nad Labem
Ve dnech 27.- 30. září 2004 probíhá v Bruselu mezinárodní prezentace regionů OPEN DAYS 2004, kde bude v rámci expozice České republiky představen i Ústecký kraj.

Jedná se o největší akci obdobného charakteru v tomto roce, kde se budou prezentovat regiony z Německa, Nizozemí, Irska, Španělska či Belgie, a to v oblastech jako jsou trvale udržitelný rozvoj, další podpory rozvoje regionů, či náměty na vzájemnou spolupráci regionů (detailněji na adrese: www.cor.eu.int/opendays/opendays a www.czechinvest.org).

Prezentace České republiky v Bruselu se věnuje problematice trvale udržitelného rozvoje ve vybraných regionech. Ústecký kraj vedle jiných důležitých aktivit, které v Bruselu představí, zařadil do své prezentace ekonomický a ekologický ekobus společnosti ČSAD BUS jako jeden z důkazu, že je reálné aplikovat konkrétní projekt, který koresponduje s principy trvale udržitelného rozvoje.

Jednou z hlavních priorit ČSAD BUS Ústí nad Labem a.s. je zajišťování ekologické dopravy, a to v souladu se společenskými trendy a předpisy platnými v Evropské unii. Právě Evropská unie považuje jako jeden z nutných aspektů udržitelného rozvoje regionální veřejnou autobusovou dopravu. Ekobusy provozované v ČSAD BUS zabezpečují toto hledisko jak z ekonomického, tak ekologického pohledu. V současnosti ČSAD BUS provozuje 70 ekobusů na celé řadě linek, a to nejen v oblastech, kde je patrné ekologické zatížení z minulosti, ale zároveň i v chráněných krajinných oblastech.

Cílem cesty ekobusů do Bruselu je prezentace moderní linie ekonomické a ekologické veřejné autobusové dopravy v Ústeckém kraji. Slavnostní odjezd ekobusů je naplánován na neděli odpoledne.