České dráhy: Další ČD Lounge Českých drah v novém. Moderního interiéru se dočkal i salonek ve stanici Ostrava-Svinov

22. března 2018 | České dráhy
Brno, Pardubice, Praha, Olomouc, Ostrava hlavní nádraží a teď i Ostrava-Svinov, tam všude si cestující národního dopravce užijí většího komfortu. České dráhy tak dokončily projekt obnovy svých VIP čekáren ČD Lounge, který odstartoval koncem roku 2016. V saloncích pro cestující jsou tak nově vylepšené dětské koutky, k dispozici jsou nabíjecí panely nebo Wi-Fi.

České dráhy otevřely síť šestice čekáren ČD Lounge už před více než dvanácti lety. Zákazníci si v nich můžou před cestou odpočinout, nebo se občerstvit. Dříve byly tyto salonky primárně určeny cestujícím vlaků SC Pendolino, nicméně národní dopravce zareagoval na poptávku a dveře těchto čekáren otevřel i lidem cestujícím v dalších vlacích vyšší kvality. Oddělené a moderní čekárny nenabízí jen klid, ale přidávají i bezplatný přístup k internetu pomocí nové spolehlivější technologie Wi-Fi, dětský koutek, elektrické zásuvky a ve většině případů i toaletu a přebalovací pult. Všechny ČD Lounge jsou navíc klimatizované, samozřejmostí jsou displeje s časy odjezdů a pravidelný, nebo stálý dozor zaměstnanců ČD.

„Chtěli jsme, aby ČD Lounge nabízely zákazníkům kromě pohodlí při čekání na vlak i něco navíc. S rozšiřující se klientelou jsme změnili i design celého prostoru a každou čekárnu jsme zasvětili nějaké osobnosti spjaté se železnicí nebo s regionem. Na dokončení modernizace těchto stávajících salonků teď naváže budování dalších, na nádražích, kde historicky nebyly. Už v tomto roce by měla vzniknout ČD Lounge třeba v České Třebové,“ nastiňuje další kroky národního dopravce Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah zodpovědný za osobní dopravu.

Projekt obnovy ČD Lounge začal v listopadu roku 2016, kdy zástupci Českých drah, města Brna, Jihomoravského kraje a rodiny autora zasvětili ČD Lounge v Brně grafikovi a ilustrátorovi Jiřímu Boudovi. V dubnu 2017 následovala pardubická čekárna, která patří staviteli železnic Janu Pernerovi. O dva měsíce později se pak zákazníkům otevřely hned dva další salonky – v Praze na hlavním nádraží, zasvěcený siru Nicolasi Wintonovi, a na ostravském hlavním nádraží, věnovaný úspěchům manželů Zátopkových. V závěru roku potom přišla na řadu olomoucká ČD Lounge s patronem Aloisem Negrellim. „Svinovskou“ čekárnu pak zdobí motiv jednotky SC Pendolino, která je dlouholetým symbolem dopravy ČD mezi Prahou a Ostravou.

Kdo může využít služeb ČD Lounge
* cestující s platnou jízdenkou pro 1. třídu
* cestující s platnou jízdenkou pro 2. třídu společně s místenkou pro vlak vyšší kvality (railjet, SuperCity, EC, IC, EN, Ex, Rx) nebo místenkou SC či railjet business nebo lůžkovým či lehátkovým příplatkem pro vlak vyšší kvality
* cestující se zákaznickou aplikací IN 100 nebo IN Business na In Kartě
* cestující s dětmi do 10 let
* těhotné ženy
* cestující s platným průkazem ZTP nebo ZTP/P.

Všechny komentáře (1)

AA

Anastázie Anastazie

15.6.2018 08:36
Prosím o informaci, zda mohou salonky ČD využívat držitelé karet ZP/ZTP, kteří cestují i jinými spoji, např. LEO expres a RegioJetu. Většinou na nádražích tyto společnosti své salonky bohužel nemají, např. Olomouc.

Moc děkuji, Anastázie
Odpovědět