Michal Kolesár "> Dáte si ke štědrovečerní večeři kapra nebo psa? - Ekolist.cz

Ochránci hospodářských zvířat / Svoboda zvířat: Dáte si ke štědrovečerní večeři kapra nebo psa?

Jsme přesvědčení, že mír, soucit a ztišení jsou mnohem hlubšími vánočními tradicemi než pouliční masakr kaprů. Přesto i ten dnes patří ke koloritu vánoční pohody a jen málokdo se děsí procházet ulicemi a dívat se na přeplněné sádky, mnohdy špatně prokysličené, na ryby za živa zbavované šupin, na krev na chodníku a vnitřnosti ve kbelíku.

Ve snaze vyhodit své spoluobčany a spoluobčanky ze zajetých kolejí, aby trochu jinak a snad i lépe, viděli/y hrůzu, které uvykli/y a kterou přijali/y, pořádá v pondělí 19. 12. od 14.30 hod. na náměstí I. P. Pavlova organizace OHZ - ochránci hospodářských zvířat (www.ohz.cz) za podpory Svobody zvířat (www.svobodazvirat.cz) a České vegetariánské společnosti (www.vegspol.cz) prodej vánočních psů.

Chceme své spoluobčany a spoluobčanky upozornit, že rozhořčení a odpor, s jakým vnímají zabíjení psů a koček v některých asijských zemích, je pokrytectvím, nevnímají-li stejným způsobem krutost vládnoucí každým rokem v období adventu v České republice.

ohz – ochránci hospodářských zvířat, Svoboda zvířat a Česká vegetariánská společnost věří, že není nutné ani správné zabíjet jiné živé tvory, a to jak v období Vánoc nebo jiných svátků, tak i ve všední den.

Kontakt:
Michal Kolesár