Děti Země Plzeň: Děti Země pořádají cyklistickou jízdu

24. září 2003 | Děti Země Plzeň, tel: 602 55 44 39
Děti Země pořádají ve čtvrtek 25. 9. 2003 cyklistickou jízdu za lepší spojení na Lochotín. Sraz účastníků je ve Smetanových sadech (U Branky). Začátek jízdy je v 16:30.

„Cílem jízdy je upozornit na nevyhovující podmínky pro cyklisty v Plzni. Konkrétně na špatné cyklistické spojení Lochotína s centrem města. Mnozí lidé z největšího plzeňského předměstí by rádi jezdili do práce, školy či na úřad na kole, ale obávají se nehody v důsledku hustého provozu a bezohledného chování řidičů automobilů.“ říká Martin Marek z Dětí Země.
Dále upozorňuje: „Vybudování cyklostezky na Lochotín by mohlo být dobrým začátkem dopravní politiky, která by chápala cyklistiku jako rovnocennou dopravu.“

Trasa cyklistické jízdy: U Branky - Jungmannova - Americká - Sady 35 -Karlovarská - Lidická - Alej Svobody - Karlovarská - Otýlie Beníškové - Rooseveltův most - nám. Republiky - B. Smetany - U Branky.

„Zveme všechny, kterým není lhostejný stav plzeňských cyklostezek. Po předchozích zkušenostech jsme se také rozhodli, že cyklojízdu trochu oživíme. Vyzýváme proto všechny účastníky, aby si s sebou vzali zvonky, houkačky, chřestidla, bubínky apod.“ uzavírá Martin Marek.

Od čtvrtka 25.9. do soboty 27.9. bude v Plzni na pěší zóně ve Smetanových sadech - U Branky, v rámci putovní výstavy Stan pro život Dětí Země, umístěn stan s výstavou o dopravě. V něm si bude moci věřejnost také prohlédnout návrh páteřních cyklostezek Dětí Země - Plzeň.

Kontakt:
Martin Marek, Děti Země-Plzeň, 377 325 654