Dita L. Michaličková, Jaromíra Horáková "> Dobrá zpráva z Austrálie – zrušena licence přepravní společnosti odpovědné za ohromné strádání zvířat - Ekolist.cz

Společnost pro zvířata: Dobrá zpráva z Austrálie – zrušena licence přepravní společnosti odpovědné za ohromné strádání zvířat

Dobrá zpráva z Austrálie – zrušena licence společnosti odpovědné za ohromné strádání zvířat při lodní přepravě
Australské ministerstvo zemědělství oznámilo v úterý 22. 8. 2018 rozhodnutí zrušit licenci agro-obchodní společnosti Emanuel Exports, která ve velkém vyvážela zvířata, hospodářská, z Austrálie. Uvedlo, že jde o ochranu australských norem v oblasti dobrých životních podmínek zvířat.
Je to výborná zpráva v záchraně zvířat z hororů dálkové přepravy z Austrálie do celého světa. Firma Emanuel Exports je nechvalně proslulá jako jeden z největších světových exportérů zvířat, na jehož palubách se odehrávalo obrovské zvířecí utrpení.
Firma je odpovědná za lodní přepravu většiny z 200 miliónů ovcí, které byly po moři z Austrálie posílány na střední východ za posledních 40 let. Přes 1 500 000 bezbranných zvířat na jejich plavidlech zemřelo strašnou pomalou smrtí, všechna trpěla… Další muka čekala zvířata po vylodění v importujících zemích.
Poslední kapkou v opovrhování zvířaty a bezohlednosti majitelů a zaměstnanců byl případ z minulého roku. Na jejich lodi Awassi Express plující na střední východ zahynulo 2 500 ovcí žízní a doslova uvařením se zaživa, napěchovaných v kotcích plných výkalů. Odvážný člen posádky pořídil rozsáhlou dokumentaci, díky čemuž měla organizace Animals Australia přímé důkazy pro federální soud a australské ministerstvo zemědělství, které zahájilo hloubkové šetření. Závěry vedly až k současnému odebrání licence na přepravu zvířat této společnosti.
Emanuel Express je synonymem likvidace živých tvorů na moři: např. na jejich lodi Cormo Express zahynulo 6 000 ovcí v roce 2003, na jiných plavbách další tisíce, tisíce zvířat. Organizace Animals Australia průběžně podávala podněty na správní řízení proti této společnosti. Již v roce 2006 byla společnost shledána vinou. A v letošním roce organizace Animals Australia dostala firmu před federální soud.
Australský ministr zemědělství David Littleproud také zavádí přísnější podmínky pro vývoz zvířat po moři, včetně nižší hustoty zvířat a zvýšení prostoru nad hlavami. V Austrálii sílí tlak na zastavení vývozu živých zvířat bez výjimek.
Dita Laura Michaličková, předsedkyně Společnost pro zvířata uvádí: „ Jsme nadšeni touto výbornou zprávou z Austrálie, gratulujeme Animals Austrália. Je to výrazný krok vpřed za zastavení obrovského strádání zvířat v rámci celosvětové přepravy a krutého bezohledného byznysu“. A dodává: „Tak jako v případně přepravy v rámci Evropské unie a z unie, nelze zajistit zvířatům vhodné podmínky při žádné dlouhotrvající přepravě. Zvířata nejsou kusy materiálu, jsou to živí tvorové jako my lidé – při přepravě trpí. Veškeré předpisy sepsané a přijaté na ochranu zvířat při přepravě jsou navíc široce porušovány a jejich porušování není trestáno.“
Podpořme s lidmi z celého světa úsilí Animals Australia za zastavení krutého byznysu s živými tvory z Australie:

Spolecnost pro zvířata – zo Čsop/Society for Animals
dita.m111@seznam.cz
s.pro.zvirata@spolecnostprozvirata.cz
www.spolecnostprozvirata.cz
www.stoptransport.cz

Společnost pro zvířata spolupracuje s dalšími organizacemi za zastavení dálkových transportů a za zastavení vývozů zvířat do třetích zemí (Eurogroup for Animals, Animal Welfare Foundation, Animals´Angels, Animals International, Compassion in World Farming)

www.stoptransport.cz
www.facebook.com/spolecnostprozvirata.cz

zdroj: Animals Australia www.animalsaustralia.org
Informace pro media: https://animalsaustralia-media.org/uploads/live-sheep-export/