https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/druhy-rocnik-dne-otevrenych-dveri-v-biopekarne-zemanka-se-setkal-s-necekanym-zajmem-verejnosti
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Biopekárna Zemanka: Druhý ročník dne otevřených dveří v Biopekárně Zemanka se setkal s nečekaným zájmem veřejnosti

15. září 2011 | Biopekárna Zemanka
V sobotu 10. září otevřela Biopekárna Zemanka, český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů, veřejnosti již podruhé svou provozovnu v obci Oříkov u Sedlčan. Akce se setkala s velkým ohlasem veřejnosti. Manželé Zemanovi přivítali více než 500 návštěvníků z celé České republiky.

Více než 500 zájemců o prohlídku biopekárny se přijelo přesvědčit o tom, jak se vyrábí jejich oblíbené sušenky a krekry ze surovin kontrolovaného ekologického zemědělství. O náročné výrobě bio pečiva se většina návštěvníků chtěla přesvědčit sama a využila možnosti si upéct vlastní sáček bio sušenek či bio krekrů. Součástí prohlídky byla i ochutnávka celého sortimentu.

Během výkladu o činnosti biopekárny se odpovídalo na řadu zajímavých dotazů. Ty se týkaly zejména právě uváděné bezlepkové řady bio sušenek ze sortimentu Biopekárny Zemanka. Bezlepkové novinky jsou výjimečné nejen svým složením, neboť neobsahují žádné pomocné škroby či přidané látky, ale i skvělou chutí.
Hanka Zemanová nejčastěji odpovídala na dotazy týkajících se dvou úspěšných knižních titulů – Biokuchařky a BioAbecedáře.

„Celá akce měla úžasnou atmosféru. Zájem o naši práci a produkty nás velmi potěšil a inspiroval k další činnosti. Již teď se těšíme na třetí ročník, který je jako tradičně plánován na příští rok v září,“ doplňuje Jan Zeman, majitel Biopekárna Zemanka.

O Biopekárně Zemanka
Rodinná Biopekárna Zemanka je český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. Autorkou receptur je Hana Zemanová, která je uznávanou odbornicí na biopotraviny a autorkou úspěšné Biokuchařky a BioAbecedáře. Biopekárna Zemanka peče výhradně ze surovin kontrolovaného ekologického zemědělství a při výrobě nepoužívá umělé ztužené tuky, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata. Sušenky a krekry mají nejen vysokou kvalitu, ale i skvělou chuť. Získaly také řadu ocenění jako například Česká biopotravina roku 2007 a 2008 a Nejoblíbenější biopotravina roku 2008 za Čoko-kokosky. Biopekárna Zemanka je držitelem mezinárodního certifikátu bezpečnosti potravin BRC a českého certifikátu kvality Klasa. Ročně vyprodukuje 60 tun pečiva, což představuje 600 000 sáčků skvělých sušenek a krekrů, které si zákazníci mohou koupit v supermarketech, síti prodejen dm drogerie markt a obchodech s biopotravinami po celé České republice.

Pro další informace kontaktujte:

Jan Zeman
Biopekárna Zemanka
Tel: +420 605 292 802
E-mail: jan.zeman@biopekarnazemanka.cz

Gabriela Wolfová
ACCEDO Czech Republic Communications
Tel: +420 777 666 708
E-mail: gabriela.wolfova@accedogroup.com
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist