Mgr. Dalimil Toman "> Duhová výzva – ekosoutěž pro děti na doma - Ekolist.cz

Hnutí Brontosaurus: Duhová výzva – ekosoutěž pro děti na doma

6. dubna 2020 | Hnutí Brontosaurus
Autor: Mgr. Dalimil Toman, tel: 605 763 112
Hnutí Brontosaurus na duben spouští Duhovou výzvu – soutěž pro děti v rámci níž se seznámí s tím, co běžně dělají dobrovolníci pro životní prostředí. Děti si v rámci ní vyzkouší si zajímavé aktivity o přírodě a pátkách a péči o ně. Úkoly mohou plnit doma, na zahradě, kousek za domem, na výběr mají množství témat různé náročnosti.

Zapojit se může kdokoliv. Soutěž je velmi jednoduchá na zapojení, každý účastník do 18 let si vybere, co jej baví a sám si zvolí rozsah aktivit.

„Nabízíme soutěž, která umožní dětem plnit aktivity různými formami - tvořit, zkoumat, pátrat po příbězích, fotit, malovat, hádat odpovědi i hrát si a zároveň jim přiblíží téma péče o přírodu a kulturní dědictví.“ říká Martin Kadala koordinátor práce s dětmi v Hnutí Brontosaurus. „Zapojit se je jednoduché stačí poslat fotku vytvořené aktivity.“

Děti tak sami bez větší pomoci dospělých mohou probádat příběh lesa, vody a studánek, příběh hradů a památek a příběhy krajanů ze zahraničí.

Soutěž je otevřená všem dětem od 5 do 15 let.
Informace jsou na webu:
Mgr. Dalimil Toman, tel: 605 763 112