Billa: Ekologické chlazení v BILLE

2. prosince 2009 | Billa
Společnost BILLA otevře zítra na Tyršově nábřeží v Ledči nad Sázavou první supermarket se zcela novým komplexním řešením chladicího zařízení. To je vzhledem k využití technologie na bázi oxidu uhličitého mnohem šetrnější k životnímu prostředí a výrazně snižuje emise fluorovaných skleníkových plynů, na které se vztahuje Kjótský protokol. Díky nízké spotřebě energie navíc chladicí zařízení zlepšuje i celkovou hospodárnost prodejny. Supermarket BILLA v Ledči se stane v pořadí desátou filiálkou společnosti v kraji Vysočina.

„Ekologicky šetrnější technologie chceme zavést i do ostatních prodejen,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA. „Moderní a přírodu šetřící technologie pořizujeme sice za vyšší finanční náklady, ale věříme, že se nám vše vrátí v podobě důvěry zákazníků v naše odpovědné chování,“ dodává Szczypka.

„Zkušenosti s využitím chladicí technologie na bázi oxidu uhličitého v zahraničí jsou jednoznačně pozitivní,“ říká Jiří Fuidl z dodavatelské společnosti Hauser. „Úspěšně ji provozují v supermarketech ve Švýcarsku, Rakousku i v Anglii. V České republice zatím není příliš rozšířená, proto doufám, že na spolupráci se společností BILLA navážeme dál,“ dodává Jiří Fuidl.

Prodejní plocha nové prodejny je 833 metrů čtverečních. Pro rychlé odbavení a udržení vysokého nákupního standardu zákazníků bude fungovat celkem pět pokladen. Supermarket zaměstná 31 pracovníků a v prodeji bude mít celý sortiment kvalitních a čerstvých potravin včetně těch v bio kvalitě.

Společnost BILLA v současné době zaměstnává téměř 6000 pracovníků. Do konce letošního roku plánuje otevřít ještě 1 zcela novou prodejnu, a zvýšit tak jejich celkový počet v České republice na 196. Z hlediska četnosti provozovaných supermarketů se pak BILLA stane řetězcem s jednou z nejhustších sítí prodejen v České republice.

Kontakt:
Donath-Burson-Marsteller