Eliška Paulová "> Elektrovandr přijede do Karlovarského kraje - Ekolist.cz

ELEKTROWIN a.s.: Elektrovandr přijede do Karlovarského kraje

22. září 2016 | ELEKTROWIN a.s.
Autor: Eliška Paulová, tel: 606028817
Po vsích a městečkách Karlovarského kraje vyrazí v příštím týdnu ekologický projekt Elektrovandr. Kolektivní systém ELEKTROWIN pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ve spolupráci s Karlovarským krajem chce jeho prostřednictvím upozornit na rostoucí význam tohoto zdroje surovin.
Elektrovandr navštíví vždy tři místa v jediném dni. K prvním budou patřit v pondělí 26. 9. Stráž nad Ohří, Ostrov a Kyselka. V úterý 27. 9. Kraslice, Rotavu a Jindřichovice. Ve čtvrtek 29. 9. Františkovy Lázně, Skalnou a Hazlov. A v pátek 30. 9. se podívá do Velké Hleďsebe, Drmoul a Tří Seker. Elektrovandr přiveze Recyklostroj a s ním program pro děti i dospělé, který bude uvádět Václav Upír Krejčí. Kdo s sebou vezme vysloužilý elektrospotřebič, na místě zjistí, jaké suroviny z něj lze recyklací získat. Ty pak Recyklostroj vymění za dárek.
„Jedná se o zcela nový projekt, který pokusí získat zájem žáků i jejich rodičů o problematiku recyklace vysloužilého elektra,“ říká Jan Marxt ze zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN a.s.
Termíny a místa konání akcí v jednotlivých dnech:
Pondělí 26. 9. termín konání
Stráž nad Ohří 8:30 hod