Strana zelených: Eva Holubová: „Štětina bude šlapat politickým diletantům na paty“

6. října 2004 | Strana zelených, tel: 724 321 845
Kandidaturu novináře a ochránce lidských práv Jaromíra Štětiny do Senátu už podpořilo 34 výrazných osobností veřejného života. Jsou mezi nimi herečky Věra Galatíková a Vlasta Chramostová, herec a básník Jiří Suchý, cestovatel Miroslav Zikmund, scénárista Petr Jarchovský, básníci a písničkáři Jaroslav Hutka a Jan Vodňanský, spisovatel Ivan Klíma, sociologové Jiřina Šiklová a Fedor Gál i ředitel společnosti Člověk v tísni Tomáš Pojar.

„Bude dobré mít senátora, který ví, že z Prahy 10 do Čečenska či do Afghánistánu není tak daleko, jak si někdy rádi necháváme namluvit. Náš svět je malý a ještě ke všemu je zatím opravdu jenom jeden. Bude dobré, když někdo našim politikům vysvětlí, že Česko je jeho součástí, nikoli naopak,“ řekl ke kandidatuře Jaromíra Štětiny básník a publicista Jiří Dědeček.

Herečka Eva Holubová k tomu proč volit Štětinu uvedla: „Mít takové senátory, jakým by mohl být Jaromír Štětina, je šance, že se naše země pohne dopředu, že bude někdo těm stávajícím zkorumpovaným politickým diletantům za nás šlapat na paty.“

„Dlouho jsem přemýšlel, zda mám krok do politiky udělat, ale pak jsem si řekl, že bych vlastně mohl, jen na jiném jevišti, dělat to co dříve. Svět se nebezpečně chvěje a je potřeba udělat všechno, aby se násilí nestalo našim způsobem života. Cítím, že by bylo možná dobré vykopat starou osvědčenou zbraň: obranu lidských práv. Třeba by fungovala i proti terorismu, když pomohla svrhnout komunismus. Alespoň o to bych se chtěl v Senátu pokusit a protrhnout krátkozraký nezájem většiny našich zákonodárců o dění za humny. Naplňovalo by to i jeden z cílů Zelených – dívat se na Zemi jako na planetu, kde je všechno blízko,“ vysvětluje odhodlání kandidovat do Senátu sám Jaromír Štětina.

Jaromír Štětina kandiduje za Stranu zelených do Senátu ve volebním obvodě na Praze 10.

Kontakt:
Jana Ulbrychová, místopředsedkyně SZ, tel.: 724 321 845