Jakub Kašpar "> Evropský registr úniků a přenosů znečišťujících látek je na internetu - Ekolist.cz

MŽP ČR: Evropský registr úniků a přenosů znečišťujících látek je na internetu

11. listopadu 2009 | MŽP ČR
Autor: Jakub Kašpar, tel: 267 122 040, 724 175 927
Od 9.11.2009 je na internetu dostupný evropský registr úniků a přenosů znečišťujících látek (E-PRTR), který poskytuje přístup k informacím o únicích a přenosech znečišťujících látek ohlášeným za více než 24 000 provozoven ze všech členských zemí Evropské unie, Norska, Islandu a Lichtenštejnska. E-PRTR se nachází na stránkách http://prtr.ec.europa.eu.

E-PRTR byl zřízen v roce 2006 a nahradil evropský registr emisí znečišťujících látek (EPER). V E-PRTR je sledováno 65 činností, 91 látek (skleníkové plyny, ostatní plyny, těžké kovy, pesticidy, organické chlorované látky atd.) a přenosy množství odpadů. Česká republika za první ohlašovací rok 2007 ohlásila do E-PRTR údaje o 617 provozovnách.

Další údaje budou do E-PRTR předávány členskými zeměmi za rok 2008 do konce března 2010.

Podrobné informace:
Evropský registr úniků a přenosů znečišťujících látek - http://prtr.ec.europa.eu
Vyhledávání v E-PRTR pomocí mapy - http://prtr.ec.europa.eu/MapSearch.aspx