Dominika Švárová, Dopravní federace, telefon 775 905 638, email dominika.svarova@dopravnifederace.cz "> Hlasování v soutěži „To je on – kamion!“ vrcholí! - Ekolist.cz

opravní federace: Hlasování v soutěži „To je on – kamion!“ vrcholí!

Na stránkách www.tojeonkamion.cz je ještě deset dní možné hlasovat pro fotografie, které nejzajímavěji vystihují zatížení obyvatel kamionovou dopravou. Prohlédnout si zde můžete více než stovku fotografií z celé České republiky mapující problematiku nákladní silniční dopravy tak, jak ji zachytili obyvatelé měst a obcí či motoristé na menších silnicích.

Soutěž pořádaná Dopravní federací [1] chce upozornit na problémy jako jsou hluk, exhalace, vibrace či snížená bezpečnost dopravy, které nevhodně řešená nákladní silniční doprava přináší, a podpořit jejich urychlené řešení, kterým je zavedení mýta na všechny silnice a podpora konkurenceschopnosti železniční nákladní dopravy.

Hlasování bude probíhat do 31. října 2009. Soutěžní příspěvky rovněž posoudí odborná porota. První tři nejlépe hodnocené fotografie a první tři fotografie od různých autorů, které obdrží největší počet hlasů, budou odměněny věcnými cenami v podobě až 4000 km na železnici zdarma a triček s dopravním motivem. Vyhlášení výsledků proběhne 5. listopadu 2009.

Dominika Švárová z Dopravní federace řekla: „Soutěž bohužel potvrzuje, že nákladní silniční doprava u nás není řešena systematicky a přináší problémy, kterým by se dalo správným nastavením mýtného předejít. Hlasováním v soutěži můžete podpořit úsilí těch lidí, kteří se snaží aktivně řešit svůj problém a nemají to štěstí, že bydlí daleko od hlučných a kamiony zatížených silnic.“

Kontakt:
Pavel Přibyl, Hnutí DUHA, telefon 603 207 249, email pavel.pribyl@hnutiduha.cz

[1] Dopravní federace je společným sdružením několika významných českých nevládních organizací, které se zabývají vlivy dopravy na životní prostředí. Jejím hlavním cílem je podílet se aktivně na řešení problémů dopravy ve vztahu k ochraně životního prostředí a zdraví obyvatel. Více na www.dopravnifederace.cz.