Tom Václavík "> Hvězdné obsazení poroty soutěže Česká biopotravina roku - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/hvezdne-obsazeni-poroty-souteze-ceska-biopotravina-roku
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Nadace Partnerství / PRO-BIO - Svaz ekologických zemědělců : Hvězdné obsazení poroty soutěže Česká biopotravina roku

O vítězi pátého ročníku soutěže Česká biopotravina roku 2005 bude rozhodovat dvanáctičlenná porota složená z nejlepších odborníků – hvězd ve svém oboru. Trojici vyhlášených šéfkuchařů doplní kritici v oboru stravování a vydavatel prestižního výběru nejlepších českých restaurantů. Soutěž o nejlepší českou biopotravinu si získává stále lepší pověst a prestiž a pro mnohé české výrobce je nominace do soutěže událostí roku. Slavnostní vyhlášení proběhne 26. září 2005.

Předsedou poroty je letos Pavel Maurer, vydavatel prestižní publikace „Grand Restaurant“. Tento průvodce po více než třech stovkách nejlepších a nejzajímavějších českých restaurantech vybírají nezávislí, dobrovolní hodnotitelé. Pavel Maurer je navíc vynikající marketingový odborník a dokáže nominované výrobky posoudit nejen z hlediska chuti, ale také z pohledu potenciálního úspěchu na trhu.

Jednou z nejlépe hodnocených českých restaurací je pražský restaurant Flambée. Do poroty zasedne pan Dušan Jakubec, šéfkuchař restaurantu Flambée, člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR a kapitán juniorského národního týmu AKC ČR.

Další restaurací, která se pravidelně umisťuje na předních místech v hodnoceni Grand Restaurant, je restaurace Alcron v hotelu Radisson SAS. Členem poroty je letos Jiří Štift, její šéfkuchař.

Hvězdnou trojici šéfkuchařů doplňuje pan Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař restaurace hotelu Marriott.

Velmi přísný a pronikavý úsudek při hodnocení nominovaných biopotravin bude jistě mít pan Vladimír Poštulka, textař, scénárista, spisovatel a gourmet-kritik. Vladimír Poštulka je autor mnoha textů k písničkám (Sladké mámení, Veď mě dál cesto má, Nedělní ráno, Nechoď do kláštera apod.), autor románu, scénářů k filmům a scénárista televizního cyklu Kam zmizel ten starý song. Kulinářství se profesionálně věnuje od roku 1995, založil časopis Labužník (1997-1999), má webovou stránku www.labuzdopo.cz a vydal knihu Labužníkův lexikon.

Libor Ševčík - editor magazínu „IN“ hospodářských novin, se zabývá publicitou v oblasti stravování a nápojů a jistě bude cenným členem poroty.

Seznam porotců
* Tomáš Růžička - Nadace partnerství, www.nadacepartnerstvi.cz, vyhlašovatel soutěže
* Jiří Urban - PRO-BIO, Svaz ekologických zemědělců, www.pro-bio.cz, garant soutěže
* Pavel Maurer, vydavatel prestižního výběru nejlepších českých restaurací „Grand Restaurant“, www.grand-restaurant.com
* Jiří Štift, šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron, Jiri.Stift@RadissonSAS.com
* Zdeněk Pohlreich, Cluster Executive chef, hotel Marriot, zdenek.pohlreich@marriotthotels.com
* Vladimír Poštulka, textař, scénárista, spisovatel a gourmet-kritik, autor knihy Labužníkův lexikon, epostulka@volny.cz
* Libor Ševčík, editor magazínu IN hospodářských novin, zabývá se publicitou v oblasti stravování a nápojů, Libor.Sevcik@economia.cz
* Dušan Jakubec, šéfkuchař restaurantu Flambée, člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kapitán juniorského národního týmu AKC ČR, jakubec@flambee.cz
* Hana Šarapatková – lékařka, propagátorka biopotravin, sar@prfnw.upol.cz
* David Bouma, zástupce mediálního partnera-vydavatelství Profipress, david.bouma@agroweb.cz
* Tomáš Zídek, Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky Praha, zidek@vuze.cz
* Erika Havlasová, ředitelka Odboru marketingu, Státní zemědělský intervenční fond, erika.havlasova@szif.cz

Soutěž o Českou biopotravinu roku vyhlašuje Nadace Partnerství ve spolupráci s PRO-BIO svazem ekologických zemědělců. Přihlásit nový výrobek do soutěže je prestižní záležitostí pro všechny české výrobce biopotravin, jelikož jim nabízí jedinečnou marketingovou příležitost, jak své výrobky zviditelnit. „Titul Česká biopotravina roku rozhodně výrazně prospěl prodeji našeho bio uheráku“, říká loňský držitel titulu, pan Josef Sklenář z Jihlavy.

Soutěž vyvrcholí slavnostním vyhlášením a předáním hlavní ceny – šeku na 20 000 Kč a práva užívat označení „Česká biopotravina roku 2005" na vítězném výrobku - dne 26. září 2005 v Praze. Soutěž je letos součástí akce Září-Měsíc biopotravin a ekologického zemědělství, dosud největší oslavy udržitelné produkce potravin v České republice.

Součástí soutěže je také kategorie „Nejlepší bioprodejna roku“, ve které odborná porota vybírá nejkvalitnější prodejnu biopotravin. Hodnotí se šíře a hloubka bio sortimentu, vzdělávání a informování zaměstnanců a zákazníků, ochrana životního prostředí v provozu prodejny a spolupráce prodejny s místními bio výrobci a eko zemědělci. Vítězná bioprodejna získá diplom, značnou mediální prezentaci a zdarma zboží značky MolenAartje v hodnotě 10 000 Kč.

Letos opět nová kategorie
Důkazem toho, že český trh s biopotravinami roste je fakt, že ani tomuto oboru se nevyhýbají nejmodernější způsoby prodeje. Letos poprvé proto bude vyhlášena soutěž o „Nejlepší internetový bio obchod“.

Vítězové z roku 2004:
Titul „Česká biopotravina roku 2004“ získal za Bio Uherák pan Josef Sklenář z ekofarmy Sasov, Jihlava.
Titul „Nejlepší bioprodejna roku 2004“ získala prodejna Albio, Truhlářská 20 v Praze.

Na www.biopotravinaroku.cz je možno zjistit vše o soutěži, jejich pravidlech, stáhnout nominační formulář, přihlásit se do soutěže, získat informace o mediálních partnerech a akcích, které soutěž budou doprovázet a veškeré informace potřebné pro novináře.

Mediálním partnerem letošního ročníku soutěže je časopis BIZ vydavatelství COMPUTER PRESS Media.

Vyhlašovatel soutěže: Nadace Partnerství, Panská 7, 602 00 Brno tel./fax: 542 422 767, www.nadacepartnerstvi.cz

Odborná spolupráce soutěže: PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, Nemocniční 53, 787 01 Šumperk, tel./fax: 583 216 609, pro-bio@pro-bio.cz, www.pro-bio.cz
Tom Václavík, tel: 541 263 456
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist