Tomáš Svoboda "> Jak se rozvíjí venkov v Plzeňském kraji? - Ekolist.cz

Spolek pro obnovu venkova Plzeňského kraje : Jak se rozvíjí venkov v Plzeňském kraji?

Ve dnech 8. – 9.6. se v prostorách zámku v Nečtinách uskuteční konference k Vyhodnocení působení Programu obnovy venkova v Plzeňském kraji. Konference bude zaměřena na prezentaci a diskusi k výsledkům výzkumu, který proběhl během března a dubna v obcích Plzeňského kraje. Výzkum nebyl zaměřen pouze na vyhodnocení POV jako dotačního titulu, ale byl koncipován tak, aby podal ucelený obraz možností a omezení rozvoje venkovských oblastí v Plzeňském kraji a rozkryl vnější a vnitřní překážky dobrého fungování a rozvoje jednotlivých obcí.

V rámci konference proběhne i prezentace systému fungování Programu obnovy venkova v Německu a představení úspěšných projektů, které v rámci německého Programu obnovy venkova realizovali německé obce. Společným výstupem z tohoto setkání budou mimo sborníku s příspěvky z konference i česko – německé internetové stránky, které umožní pokračování v započaté výměně zkušeností a nalézání podobností problematiky rozvoje venkova na české i německé straně. Tím bude možné na úrovni venkovských obyvatel podpořit proces sbližování sousedních národů Čechů a Němců.

Konference je pořádána v rámci projektu "Program obnovy venkova jako klíč k česko – bavorské spolupráci", který realizuje Spolek pro obnovu venkova Plzeňského kraje ve spolupráci s Plzeňským krajem a za finanční podpory EU z programu Interreg IIIA (ČR – Bavorsko)

Více informací: Tomáš Svoboda (Centrum pro komunitní práci západní Čechy), tel. 377 329 558, mobil: 777 793 725, e-mail: tomas.svoboda@cpkp.cz