Jaroslav Parma "> Jednání sekce Zdravých měst v Boskovicích - Ekolist.cz

Město Boskovice: Jednání sekce Zdravých měst v Boskovicích

13. května 2004 | Město Boskovice
Autor: Jaroslav Parma
Ve středu 12. května se v Zámeckém skleníku konala další z akcí k 10. výročí zařazení Boskovic do Národní sítě zdravých měst (NSZM), a to jednání SEKCE ZDRAVÝCH MĚST.

Toto jednání připravil výkonný výbor Projektu Zdravé město (ZM) Boskovice, zejména pak Ing. Jaromíra Vítková, politik odpovědný za Projekt ZM Boskovice a paní Zoja Malachová, koordinátorka Projektu ZM Boskovice.

Nejvýznamnějším hostem byl tajemník NSZM Ing. Petr Švec, z partnerských zdravých měst přijeli zástupci z Chrudimi, Moravské Třebové a Letovic.

Mezi pozvanými hosty byli rovněž zástupci všech subjektů, se kterými ZM Boskovice v uplynulých 10 letech spolupracovalo.

Velice příjemným zpestřením celodenního jednání byly vstupy s vystoupením dětí z MŠ na Bílkově ulici, žáků ze ZŠ I nám. 9. května a ZŠ II Sušilova ulice. Jejich vystoupení byla odměněna potleskem a uznáním přítomných.

V úvodním vystoupení seznámil přítomné s historií a hlavně současností NSZM Ing. Petr Švec nejen v rámci ČR, ale i v celosvětovém kontextu.

S projektem "Čisté město je zrcadlem jeho obyvatel", ale i historií a možnostmi kulturního, sportovního a rekreačního vyžití v Boskovicích, seznámila přítomné místostarostka ing. Jaromíra Vítková.

Se svým zapojením do ekologie a zdravého stylu života dětí seznámily přítomné i zástupkyně MŠ Bílkova, ZŠ I nám. 9. května Boskovice a Mateřského centra Boskovice.

Jednání vyvrcholilo předáním prvních tří certifikátů "Řád dětského úsměvu". Jedná se o projekt, který vytvořili pracovnice Mateřského centra Boskovice ve spolupráci se ZM Boskovice jako součást celostátní kampaně "Společnost přátelská rodině". Po zmapování subjektů v Boskovicích bylo nominováno 9, z nichž byly vybrány 3:
Hotel Moravia Lasákův mlýn, Dukelská 77, Boskovice
Baby centrum dětské oblečení, 17. listopadu, Boskovice
Ranč Na konci světa, Podlesí 22, Boskovice.

Certifikáty předávaly: paní Leona Valterová za Mateřské centrum Boskovice, ing. Jaromíra Vítková a Zoja Malachová za ZM Boskovice a oceněným blahopřál i ing. Petr Švec za NSZM.

Pro ty, co tuto akci připravili, bylo potěšitelné slyšet na závěr jednání chválu nejen od přítomného tajemníka NSZM, ale i od hostů z partnerských měst. Všichni se shodli na tom, že všechny příspěvky byly velice podnětné i pro jejich další práci a rádi se budou do Boskovic vracet.