Jana Ulbrychová "> KDU-ČSL podpořila Štětinu, Zelení podporují Slavotínka - Ekolist.cz

Strana zelených: KDU-ČSL podpořila Štětinu, Zelení podporují Slavotínka

9. listopadu 2004 | Strana zelených
Autor: Jana Ulbrychová, tel: 724 321 845
Jaromíra Štětinu, kandidáta Strany zelených do Senátu, podporuje ve druhém kole i KDU-ČSL. Strana zelených se zároveň obrací na své voliče, aby dali v Brně hlas lidovci Rostislavu Slavotínkovi.

„Dovolujeme si připomenout, že senátní volby nekončí, a požádat, aby naši voliči přišli v druhém kole senátních voleb podpořit kandidáta Jaromíra Štětinu,“ uvádí ve své tiskové zprávě KDU-ČSL. K výzvě se připojili i lidovci přímo z Prahy 10: „Profesor Lubomír Mlčoch a KDU-ČSL v Praze 10 doporučují ve druhém kole voleb do Senátu volit Jaromíra Štětinu."

Předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek k Jaromír Štětinovi řekl: „Pan Jaromír Štětina je osobnost s obrovskými zásluhami v boji za lidská práva, demokracii a odporu proti násilí. Tato osobnost bude velkým přínosem jak pro Parlament ČR, tak i pro Prahu 10.“

Zelení se rozhodli podpořit kandidáta KDU-ČSL Slavotínka, který postoupil do druhého kola senátních voleb v Brně-městě. „Pan Slavotínek je zkušeným komunálním politikem, a protože Senátem prochází řada zákonů dotýkající se samosprávy, bude tam jistě přínosem," komentovala podporu Zelených předsedkyně krajské organizace Strany zelených na jižní Moravě Jana Drápalová.

Jan Beránek k podpoře lidoveckého kandidáta uvedl: „Vážím si sice výkonů Karla Jarůška na brněnském fotbalovém hřišti, ale v Brně i v Senátu chtějí Zelení spolupracovat s KDU-ČSL, proto podporujeme právě Rostislava Slavotínka.“
Jana Ulbrychová, tel: 724 321 845