Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Kola se točí dál...Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány
V sobotu 9. května 2015 proběhnou letos páté Plzeňské farmářské trhy. Nejlepší jídlo zaplní náměstí Republiky (blíže renesanční radnici)! Prodejců se sjede skoro padesát. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC. „Celou sezónu 2015 zůstáváme na náměstí Republiky. Po rekonstrukci prostoru U Zvonu se pro nás nic nemění. Náměstí se ukázalo jako vhodnější prostor pro prodejce, zákazníky i nás organizátory“, informuje Tomáš Popp ze sdružení Envic.
Skutečné jídlo
Už máme skoro léto. Proto se i na Plzeňských farmářských trzích bude prodávat letní sortiment brzkého léta. Mladá česká pěstírna Happyeat přiveze parádní klíčky v biokvalitě - klíčky alfalfy neboli vojtěšky, brokolice, ředkvičky, červeného zelí.
Pěstitel zeleniny pan Kostka přiveze máslové ředkvičky, špenát, jarní cibulku a sazenice bylinek a zeleniny. Monika Vočadlová pěstitelka zeleniny z Moravy zásobuje Plzeňské farmářské trhy delikátní jarní cibulkou, bramborami, ředkvičkami, bylinkami...
Stejně tak pan Chobot z Podlesic, zahradník a pěstitel zeleniny, nabídne sazenice zeleniny, květin i bylinky.
Pan Fröhlich z Písku se specializuje na bylinky. Proto u jeho stánku najdou
návštěvníci Plzeňských farmářských trhů nejširší sortiment bylin.
Pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Jílek z Blovic a Dobřanské pekařství napečou křupavé pečivo. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Zacpal ze Stříbra, Plzák ze Dřevěné, Zelený z Drouhavče, Dědova spíž a Kesner z Terešova.
Králíky pravidelně nabízí pan Herman z Velké Hleďsebe u Mariánských Lázní. „V roce 1991 jsme založili rodinnou farmu brojlerových králíků. Máme vlastní registrovanou porážku. Chov i porážka jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy. Prodáváme pouze chlazené králičí maso (celý nebo porcovaný králík)“, říká pan Herman.
Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova. Šumavský pivovar bude točit své báječné pivo a připravovat hamburgery z hovězího masa z farmy Zelený.
Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna.
Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy.
Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Skutečné jídlo
Už máme skoro léto. Proto se i na Plzeňských farmářských trzích bude prodávat letní sortiment brzkého léta. Mladá česká pěstírna Happyeat přiveze parádní klíčky v biokvalitě - klíčky alfalfy neboli vojtěšky, brokolice, ředkvičky, červeného zelí.
Pěstitel zeleniny pan Kostka přiveze máslové ředkvičky, špenát, jarní cibulku a sazenice bylinek a zeleniny. Monika Vočadlová pěstitelka zeleniny z Moravy zásobuje Plzeňské farmářské trhy delikátní jarní cibulkou, bramborami, ředkvičkami, bylinkami...
Stejně tak pan Chobot z Podlesic, zahradník a pěstitel zeleniny, nabídne sazenice zeleniny, květin i bylinky.
Pan Fröhlich z Písku se specializuje na bylinky. Proto u jeho stánku najdou
návštěvníci Plzeňských farmářských trhů nejširší sortiment bylin.
Pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Jílek z Blovic a Dobřanské pekařství napečou křupavé pečivo. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Zacpal ze Stříbra, Plzák ze Dřevěné, Zelený z Drouhavče, Dědova spíž a Kesner z Terešova.
Králíky pravidelně nabízí pan Herman z Velké Hleďsebe u Mariánských Lázní. „V roce 1991 jsme založili rodinnou farmu brojlerových králíků. Máme vlastní registrovanou porážku. Chov i porážka jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy. Prodáváme pouze chlazené králičí maso (celý nebo porcovaný králík)“, říká pan Herman.
Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova. Šumavský pivovar bude točit své báječné pivo a připravovat hamburgery z hovězího masa z farmy Zelený.
Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna.
Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy.
Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk