Tomáš Popp "> Kola se točí dál...Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/koal-se-toci-dal-plzenske-farmarske-trhy-otevrou-sve-brany
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Kola se točí dál...Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány

6. května 2015 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
V sobotu 9. května 2015 proběhnou letos páté Plzeňské farmářské trhy. Nejlepší jídlo zaplní náměstí Republiky (blíže renesanční radnici)! Prodejců se sjede skoro padesát. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC. „Celou sezónu 2015 zůstáváme na náměstí Republiky. Po rekonstrukci prostoru U Zvonu se pro nás nic nemění. Náměstí se ukázalo jako vhodnější prostor pro prodejce, zákazníky i nás organizátory“, informuje Tomáš Popp ze sdružení Envic.


Skutečné jídlo
Už máme skoro léto. Proto se i na Plzeňských farmářských trzích bude prodávat letní sortiment brzkého léta. Mladá česká pěstírna Happyeat přiveze parádní klíčky v biokvalitě - klíčky alfalfy neboli vojtěšky, brokolice, ředkvičky, červeného zelí.

Pěstitel zeleniny pan Kostka přiveze máslové ředkvičky, špenát, jarní cibulku a sazenice bylinek a zeleniny. Monika Vočadlová pěstitelka zeleniny z Moravy zásobuje Plzeňské farmářské trhy delikátní jarní cibulkou, bramborami, ředkvičkami, bylinkami...

Stejně tak pan Chobot z Podlesic, zahradník a pěstitel zeleniny, nabídne sazenice zeleniny, květin i bylinky.

Pan Fröhlich z Písku se specializuje na bylinky. Proto u jeho stánku najdou
návštěvníci Plzeňských farmářských trhů nejširší sortiment bylin.

Pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Jílek z Blovic a Dobřanské pekařství napečou křupavé pečivo. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les.

Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Zacpal ze Stříbra, Plzák ze Dřevěné, Zelený z Drouhavče, Dědova spíž a Kesner z Terešova.

Králíky pravidelně nabízí pan Herman z Velké Hleďsebe u Mariánských Lázní. „V roce 1991 jsme založili rodinnou farmu brojlerových králíků. Máme vlastní registrovanou porážku. Chov i porážka jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy. Prodáváme pouze chlazené králičí maso (celý nebo porcovaný králík)“, říká pan Herman.

Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova. Šumavský pivovar bude točit své báječné pivo a připravovat hamburgery z hovězího masa z farmy Zelený.

Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna.

Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy.

Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist