Tomáš Popp "> Komentované vycházky městskou zelení v Plzni - Ekolist.cz

ENVIC, občanské sdružení: Komentované vycházky městskou zelení v Plzni

24. srpna 2018 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Každý následující úterek proběhne v Plzni komentovaná vycházka věnovaná městské zeleni. Jejich cílem je seznámit veřejnost s jejím estetickým i praktickým významem a také péči o ni. Věnováno se bude i tzv. zeleno-modré infrastruktuře – systému, který řeší aktuální přehřívání měst i problémy při přívalových deštích.
Vycházky pořádá plzeňské sdružení ENVIC v rámci projektu podpořeného Grantového programu Plzeňského Prazdroje.

Každý následující úterek proběhne v Plzni komentovaná vycházka věnovaná městské zeleni. Jejich cílem je seznámit veřejnost s jejím estetickým i praktickým významem a také péči o ni. Věnováno se bude i tzv. zeleno-modré infrastruktuře – systému, který řeší aktuální přehřívání měst i problémy při přívalových deštích.
Vycházky pořádá plzeňské sdružení ENVIC v rámci projektu podpořeného Grantového programu Plzeňského Prazdroje. Náplň vycházek

Vycházek bude celkem 5 a všechny o stejné trase. „Na konkrétních místech a příkladech si budeme povídat o mikroklimatických, vodohospodářských, ekonomických, psychologických a dalších funkcích zeleně, ale také o jejím zakládání a péči o ni“ říká Václav Čubr se sdružení ENVIC.

„V rámci vycházky navštívíme mimo jiné systém dešťových tůní, stromy ošetřené systémem korunních vazeb a podíváme se i na dvě zelené, neboli vegetační střechy. Výklad bude doplněn ukázkou vybraných tematických materiálových vzorků“ dodává Čubr, který bude na vycházkách průvodcem.

Organizace vycházek:

Termíny: úterky 28. 8., 4. 9., 11. 9., 18. 9. a 25. 9. 2018

Místo a čas srazu: u Lochotínského pavilonku, 17:00 h

Předpokládaná délka: 3 km, 2 hodiny

Kapacita vycházkových skupin je omezena na 20 osob, účast si je proto nutné rezervovat na mailu ic.plzen@envic.cz příp. tel.: 608 307 436.

Závěr:
Průvodce ještě dodává, že vycházky slouží k obecnému seznámení s tématem, nikoli k řešení případných neshod v této oblasti. „Jde o to si pozitivní cestou rozšířit pohled o mnohdy netušené souvislosti, uvědomit si význam zeleně a vody pro město, a tedy pro nás samé, a zároveň získat vhled i do péče, která mnohdy zahrnuje i nepopulární kroky“ uzavírá Václav Čubr ze sdružení ENVIC informace k vycházkám pořádaných v rámci podpory grantového programu Prazdroj Lidem.

Další informace na envic-sdruzeni.cz
Foto v příloze mailu, v případě potřeby zašleme větší tiskovou velikost.

Kontaktní osoba:
Václav Čubr, DiS.