Evropská komise, český text ICEU: Komise koordinuje pomoc poskytovanou Evropskou unií v boji s lesními požáry v Portugalsku a Francii

Středisko rychlé pomoci Evropské komise je v posledních dnech velmi aktivní a koordinuje pomoc a podporu Portugalsku a Francii v jejich boji s lesními požáry. Do systému civilní obrany EU je zapojeno 29 států (členské státy EU, země Evropského hospodářského prostoru a 11 přistupujících zemí). Lesní požáry ve Francii již strávily více než 30,000 ha lesních porostů a v Portugalsku na 54 000 ha. Ve Francii již při nich přišlo o život pět osob, devět v Portugalsku. Pomoc Francii zajišťuje Itálie (1 vrtulník, 2 letouny Canadair), Španělsko (2 letouny Canadair), Řecko (2 letouny Canadair) a Německo (3 vrtulníky) a Portugalsku Itálie (2 letouny Canadair). Také Německo a Norsko nabídly Portugalsku pomoc. Další informace naleznete na stránkách Střediska rychlé pomoci EU.