Evropská komise, český text ICEU: Komise naslouchá obavám spotřebitelů v souvislosti ze zemědělstvím a potravinami

Na bruselském zasedání Spotřebitelského výboru podpořil komisař pro zemědělství, rozvoj venkova rybolov Franz Fischler velký zájem spotřebitelů na reformě Společné zemědělské politiky (CAP).

"CAP představuje tu oblast politiky, do níž chtějí být spotřebitelé plně zapojeni a jejich hlas slyšen," prohlásil Franz Fischler. "Spotřebitelé si přejí trvale udržitelné zemědělství, které jim poskytne možnost volby nezávadných a nutričně hodnotných potravin za přiměřené ceny. Takové zemědělství, které respektuje životní prostředí a účinně přispívá k rozvoji venkova. Při prosazování nezávadnosti, jakosti a možnosti výběru potravin by Komise a spotřebitelé měli sledovat stejný kurs a zaměřit se na stejné cíle."
<p>
Zasedání Spotřebitelského výboru proběhlo v rámci řady iniciativ zahájených komisařem Franzem Fischlerem a Davidem Byrnem (zdravotnictví a ochrana spotřebitele) za účelem otevřeného projednávání budoucnosti potravinové politiky a výroby potravin s širokou veřejností, včetně dosavadních besed u kulatého stolu v členských státech.
<p>
Další informace o této široké diskusi jsou uvedeny na na adrese:
<br>
<A href="http://europa.eu.int/comm/agriculture/foodqual/index_en.htm">http://europa.eu.int/comm/agriculture/foodqual/index_en.htm</A>. <BR>[Podkladový text <A href="http://europa.eu.int/rapid/start/cgi/guesten.ksh?p_action.gettxt=gt&amp;doc=IP/01/1300|0|RAPID&amp;lg=EN">IP/01/1300</A>]