Eva Veverková "> Komunikační strategie MŽP na rok 2003 - Ekolist.cz

MŽP ČR: Komunikační strategie MŽP na rok 2003

17. ledna 2003 | MŽP ČR
Autor: Eva Veverková, tel: 267122139
Ministerstvo životního prostředí připravilo na rok 2003 svou Komunikační strategii před vstupem ČR do EU v úzké spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí. MŽP bude aktivně informovat občany rovnoměrně o výhodách i nevýhodách vstupu naší republiky do EU v oblasti životního prostředí.

Ministr životního prostředí RNDr. Libor Ambrozek zahájí kampaň v pátek 31. ledna 2003 tiskovou konferencí, další tiskové konference pak budou následovat po 14 dnech až do poloviny června 2003 a budou vždy zaměřeny na jednou oblast životního prostředí (Ekologické podnikání – Dobrovolné nástroje, Ochrana ovzduší, Ochrana přírody a krajiny, Odpady, Obaly, Environmentální rizika, Ochrana vod, Obnovitelné zdroje, Předvstupní fondy [1]). Vedle toho ministr navštíví během následujících měsíců každý region v ČR a zde také bude občany objektivně informovat o výhodách a nevýhodách vstupu ČR do EU. Ministrovy výjezdy začínají už 20. ledna 2003 návštěvou Zlína. Média budou o všech výjezdech pravidelně informována.

Od začátku února 2003 bude přitom informační kampaň MŽP věnována každých 14 dní jednomu z výše uvedených témat. Zaměřena bude především na širokou veřejnost, ale také na konkrétní skupiny obyvatel (senioři, ženy v domácnosti), které mají buď ztížený přístup k informacím nebo nechtějí či nemohou informace vyhledávat aktivně. Do konce ledna 2003 připraví MŽP sadu letáků s objektivními informacemi pro jednotlivé cílové skupiny i pro širokou veřejnost. Začátkem února a pak průběžně v dalších měsících budou tyto šířeny především do jednotlivých regionů České republiky.

Eva Veverková
Tiskové oddělení MŽP

[1] Seznam témat informační kampaně MŽP:
1. Ekologické podnikání – Dobrovolné nástroje
2. Ochrana ovzduší