Tiskové zprávy
Green marketing: Konference Biopotraviny ve veřejném stravování představí zkušenosti z Evropy
Součástí doprovodného programu mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA 2008 bude mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování s názvem „Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři“. Konference proběhne 5. března 2008 a jejím cílem je podpořit zavádění a používání biopotravin ve veřejném sektoru s důrazem na školní a nemocniční stravování.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin. Na konferenci se sejdou významní mezinárodní odborníci, kteří přednesou příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování.
Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování. Bude se zabývat výhodami, které biopotraviny přinášejí pro zdraví veřejnosti, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky. Záštitu nad konferencí převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška a 1. náměstkyně primátora města Brna paní Barbora Javorová. Akci finančně podpoří Jihomoravský kraj.
Konference přivítá opravdové experty s mnohaletými zkušenostmi při zavádění produktů ekologického zemědělství do veřejného stravování.
Paní Silvana Sari, vedoucí oddělení vzdělávání na římském magistrátu, se podělí o své zkušenosti při zavádění biopotravin do školního stravování v Římě. V hlavním italském městě se pro tamní školáky denně vaří na 150 000 jídel z biosurovin.
Jaké úspěchy mají se zaváděním biopotravin do škol, nemocnic a domovů důchodců u našich jižních sousedů se pochlubí paní Rosemarie Zehetgruber z Rakouska.
Joanna Collins představí účastníkům projekt Food for Life, který se ve Velké Británii snaží podpořit používání místních a ekologických potravin ve školách.
Biopotraviny od místních ekozemědělců si mohou vychutnávat i pacienti Královské nemocnici v britském Cornwallu. Jak se to podařilo na konferenci přednese vedoucí projektu Roy Heath.
V Německu již funguje více než 1 500 velkokuchyní, certifikovaných pro podávání bio jídel. Rainer Roehl představí výhody a výzvy tohoto velkého projektu, podporovaného německou vládou.
Účastníci konference se ale mohou těšit na další příklady z Rakouska, Německa, Itálie, Velké Británie a Dánska.
Jednodenní konference je určena profesionálům i státním zaměstnancům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin. Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání a budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování nabízí také skvělou příležitost potkat se s kolegy a odborníky z oboru, ochutnat vynikající bio jídla připravená předním šéfkuchařem a zdarma, v rámci vstupenky na konferenci, navštívit mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA – největší středoevropské setkání odborníků z potravinářské branže.
Více informací, kompletní program a zvýhodněná registrace je možná na online na www.salima.eu.
Další informace:
Tom Václavík, Tel: 541 263 456, 776 760 700, tom@greenmarketing.cz
Základní informace o konferenci
Biopotraviny ve veřejném stravování
Zdraví a udržitelnost na talíři
Mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování
součást doprovodného programu mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA 2008
5.března 2008, 9.00 – 15.45 hod
Výstaviště Brno, pavilon E, sál tiskového střediska
S účastí: IFOAM - International Federation of Organic Agriculture Movements
Partneři: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Garant odborného programu: Mgr. Tomáš Václavík -Green Marketing
Organizátor konference: Veletrhy Brno, a.s., kontakt: Ing. Eliška Ondráčková, tel: +420 541 152 530, email: eondrackova@bvv.cz, www.salima.eu
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin. Na konferenci se sejdou významní mezinárodní odborníci, kteří přednesou příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování.
Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování. Bude se zabývat výhodami, které biopotraviny přinášejí pro zdraví veřejnosti, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky. Záštitu nad konferencí převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška a 1. náměstkyně primátora města Brna paní Barbora Javorová. Akci finančně podpoří Jihomoravský kraj.
Konference přivítá opravdové experty s mnohaletými zkušenostmi při zavádění produktů ekologického zemědělství do veřejného stravování.
Paní Silvana Sari, vedoucí oddělení vzdělávání na římském magistrátu, se podělí o své zkušenosti při zavádění biopotravin do školního stravování v Římě. V hlavním italském městě se pro tamní školáky denně vaří na 150 000 jídel z biosurovin.
Jaké úspěchy mají se zaváděním biopotravin do škol, nemocnic a domovů důchodců u našich jižních sousedů se pochlubí paní Rosemarie Zehetgruber z Rakouska.
Joanna Collins představí účastníkům projekt Food for Life, který se ve Velké Británii snaží podpořit používání místních a ekologických potravin ve školách.
Biopotraviny od místních ekozemědělců si mohou vychutnávat i pacienti Královské nemocnici v britském Cornwallu. Jak se to podařilo na konferenci přednese vedoucí projektu Roy Heath.
V Německu již funguje více než 1 500 velkokuchyní, certifikovaných pro podávání bio jídel. Rainer Roehl představí výhody a výzvy tohoto velkého projektu, podporovaného německou vládou.
Účastníci konference se ale mohou těšit na další příklady z Rakouska, Německa, Itálie, Velké Británie a Dánska.
Jednodenní konference je určena profesionálům i státním zaměstnancům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin. Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání a budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování nabízí také skvělou příležitost potkat se s kolegy a odborníky z oboru, ochutnat vynikající bio jídla připravená předním šéfkuchařem a zdarma, v rámci vstupenky na konferenci, navštívit mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA – největší středoevropské setkání odborníků z potravinářské branže.
Více informací, kompletní program a zvýhodněná registrace je možná na online na www.salima.eu.
Další informace:
Tom Václavík, Tel: 541 263 456, 776 760 700, tom@greenmarketing.cz
Základní informace o konferenci
Biopotraviny ve veřejném stravování
Zdraví a udržitelnost na talíři
Mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování
součást doprovodného programu mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA 2008
5.března 2008, 9.00 – 15.45 hod
Výstaviště Brno, pavilon E, sál tiskového střediska
S účastí: IFOAM - International Federation of Organic Agriculture Movements
Partneři: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Garant odborného programu: Mgr. Tomáš Václavík -Green Marketing
Organizátor konference: Veletrhy Brno, a.s., kontakt: Ing. Eliška Ondráčková, tel: +420 541 152 530, email: eondrackova@bvv.cz, www.salima.eu
Tento článek patří do kategorie |
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk