Jihomoravský kraj: Konvence Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

4. července 2003 | Jihomoravský kraj
Rada Jihomoravského kraje na své schůzi 3. července 2003 schválila uzavření smlouvy „Konvence Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje“ a vzala na vědomí návrh tarifu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje pro rok 2004.

V průběhu roku 2001 se Jihomoravský kraj a Statutární město Brno v rámci plnění svých rozvojových programů v oblasti dopravy rozhodli zkvalitnit systém veřejné hromadné osobní dopravy zavedením integrovaného dopravního systému – IDS, což je efektivní forma komplexního zajišťování dopravní obslužnosti, která vychází z osvědčených principů uplatňovaných jak v zahraniční, tak v České republice.

Aktem přistoupení do systému IDS je podpis Konvence Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (dále jen Konvence), tedy smlouvy uzavřené mezi KORDIS JMK, spol. s r.o. a účastníkem Konvence. Konvence je základní smlouva o založení, zajištění, rozvoji a o společných pravidlech fungování IDS JMK a je deklarací akceptování podmínek o provozním, finančním, technickém a organizačním zabezpečení IDS (tarif, smluvní přepravní podmínky, finanční závazky, technické, provozní a organizační podmínky provozu IDS JMK). Detailní technické, provozní a finanční podmínky vyplývající z Konvence budou řešeny v rámci jednotlivých smluv.

K 24. červnu 2003 Konvenci podepsalo13 autobusových dopravců Jihomoravského kraje. Připravena k podpisu je Konvence s Českými drahami, a.s. Rada města Brna na své schůzi dne 12. června 2003 doporučila Zastupitelstvu města Brna schválit Konvenci uzavřenou mezi KORDIS JMK, spol. s r.o a Statutárním městem Brnem a zástupcům Statutárního města Brna v představenstvu Dopravního podniku města Brna, a.s. schválit Konvenci mezi KORDIS JMK, spol. s r.o. a Dopravním podnikem města Brna, a.s.

Podpis Konvence ze strany Jihomoravského kraje je deklarativní akt, který stvrzuje zájem Jihomoravského kraje o zavedení Integrovaného dopravního systému na území Jihomoravského kraje.

Rada Jihomoravského kraje na své schůzi 3. července 2003 rovněž souhlasila se zadáním veřejné zakázky Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje na zhotovení těchto staveb:

- Silnice II/383 Kanice, průtah
- II/374 Cetkovice bodová závada