Jana Pěchová "> Kuchařská kniha roku 2006 - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/kucharska-kniha-roku-2006
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

smartpress: Kuchařská kniha roku 2006

10. ledna 2007 | smartpress
Autor: Jana Pěchová, tel: 603 301 282
V soutěži o nejlepší kuchařskou knihu roku 2006 zvítězila Biokuchařka Hanky Zemanové z nakladatelství Smart Press.
Třetího ročníku soutěže odborného časopisu pro kuchaře a cukráře Minutka o nejlépe zpracovanou kuchařskou knihu se letos zúčastnilo 8 knih z 6 nakladatelství.

Komise hodnotila přihlášené knihy z hlediska odborného zpracování receptur a doprovodného textu, i z hlediska celkového přínosu pro gastronomii. Grafik posuzoval kvalitu sazby, grafického zpracování, fotografií a tisku.
Letos měly přihlášené knihy srovnatelnou, a dá se říci, že i vysokou úroveň.

Stálým nedostatkem u knih, které byly převzaty z cizojazyčných originálů, je nepřesný překlad u surovin i technologií přípravy. Důležité je i přesné zacílení kuchařských knih – jiné znalosti mají profesionální kuchaři a jiné zase ti, kdo jen rádi vaří. U některých knih se velmi šetřilo na fotografiích, nevalná byla i kvalita tisku.

Je velmi těžké v jedné knize stejně zaujmout laiky i profesionály, to se podaří jen malému procentu kuchařských knih. Letošní „Kuchařské knize roku 2006“ se to zdařilo. V Biokuchařce Hanky Zemanové, která je psaná velmi moderní formou, najdou mnoho zajímavých informací o biopotravinách v netradičních úpravách i kombinacích laici i profesionálové. Ten, kdo chce jít s dobou, musí do své hlavy i jídelního lístku zařadit i biopotraviny. V této knize najde mnoho inspirace pro zajímavou a netradiční přípravu.

Biokuchařka Hanky Zemanové
Fotografie Alena Hrbková a Jakub Salvet

Ojedinělá česká kuchařka vás naučí zařazovat biopotraviny do jídelníčku – zaměřuje se i na méně známé, ale běžně prodávané např. pohanku, cizrnu, špaldovou mouku, panenské oleje apod.  Bio není jenom zrní či vegetariánská strava, bio může být chutné, zdravé jídlo pro celou rodinu, nemusí být složité na přípravu. V knize najdete mnoho originálních receptů, fotografií a názorných ukázek (polévky, saláty, masové pokrmy, zelenina, zapomínané přílohy, moučníky) a velké množství osvědčených tipů. Určeno všem, kteří chtějí žít zdravěji a nejsou lhostejní k přírodě.

Atraktivní biokuchařka nejen pro začátečníky
Více než 70 jednoduchých a skvělých receptů a jejich variací
Jak vařit a žít zdravěji
Zajímavosti o použití méně známých, ale dostupných druhů biopotravin
Odpovědi na nejčastější otázky o biopotravinách
Návštěvy u předních českých ekofarmářů
Fakta a výzkumy o vlivu potravin na zdraví

Mnoho barevných fotografií receptů a postupů na křídovém papíře
Formát 210 x 220, vazba V8 – pevná vazba, 180 stran, 399 Kč
Další informace: Jana Pěchová, tel. 603 301 282, pechova@smartpress.cz, www.smartpress.cz
Jana Pěchová, tel: 603 301 282
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist