Tiskové zprávy
František Němec, farmář: Kvůli mrazům nahradili farmářské trhy farmářské prodejny
14. února 2012 | František Němec, farmář
Farmářské trhy se sice kvůli zimě nekonají, ale farmářské prodejny jsou otevřeny i přes zimu. Jak potvrzují zemědělci, lidé chtějí i v zimě jíst čerstvé mléčné produkty, maso i zeleninu. Denně tak vyjíždějí pojízdné prodejny do měst i obcí na Vysočině, ve východních, západních a středních Čechách. Osobně si lidé jezdí k zemědělcům pro potraviny o víkendech.
„Lidem už došla trpělivost a nechtějí jíst potraviny druhořadé kvality. Navíc spousta nemocí je způsobena špatným a nekvalitním stravováním. Ať už se jedná o nedostatek vápníku, obezitu nebo také potíže s trávením,“ říká zemědělec z Vysočiny František Němec.
Lidé se velmi rychle naučili nakupovat na farmářských trzích. V zimním období však trhy nefungují a tak farmáři zareagovali na poptávku a začali provozovat farmářské pojízdné prodejny.
Češi: nechceme jíst horší potraviny než v Německu a ve Francii
Nedávný test potravin ukázal, že ty české jsou méně chutné a kvalitní, než ty ze zahraničí. Záleží na procesu výroby a na kvalitě surovin, ze kterých se potraviny vyrábějí. To také ovlivňuje výslednou chuť výrobků. „Klobásy ze supermarketu obsahují maso tak z padesáti procent. Některé salámy jsou vyrobeny spíše z mouky a pak jen dochucené, aby chutnaly jako maso,“ popisuje současnou situaci František Němec.
„Lidem už došla trpělivost a nechtějí jíst potraviny druhořadé kvality. Navíc spousta nemocí je způsobena špatným a nekvalitním stravováním. Ať už se jedná o nedostatek vápníku, obezitu nebo také potíže s trávením,“ říká zemědělec z Vysočiny František Němec.
Lidé se velmi rychle naučili nakupovat na farmářských trzích. V zimním období však trhy nefungují a tak farmáři zareagovali na poptávku a začali provozovat farmářské pojízdné prodejny.
Češi: nechceme jíst horší potraviny než v Německu a ve Francii
Nedávný test potravin ukázal, že ty české jsou méně chutné a kvalitní, než ty ze zahraničí. Záleží na procesu výroby a na kvalitě surovin, ze kterých se potraviny vyrábějí. To také ovlivňuje výslednou chuť výrobků. „Klobásy ze supermarketu obsahují maso tak z padesáti procent. Některé salámy jsou vyrobeny spíše z mouky a pak jen dochucené, aby chutnaly jako maso,“ popisuje současnou situaci František Němec.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk