Emil Sedlařík "> Leo Express obnovuje od června další autobusovou linku na Ukrajinu z Ostravy přes Krakov do Lvova. Navazuje na vlaky Praha–Ostrava - Ekolist.cz

Leo Express: Leo Express obnovuje od června další autobusovou linku na Ukrajinu z Ostravy přes Krakov do Lvova. Navazuje na vlaky Praha–Ostrava

8. dubna 2024 | Leo Express
Autor: Emil Sedlařík, tel: 773 740 512
Od prvního června vypraví Leo Express denně přímé noční autobusové spojení na Ukrajinu a rozšíří tak své dosavadní návazné autobusové spojení z Košic. Autobusy z Ostravy, které budou navazovat na vlakové spoje mezi Prahou a Ostravou, pojedou do ukrajinského Lvova a zpět přes Polsko, kde zastaví v Katovicích a Krakově. Leo Express má na této trase zkušenosti i díky tomu, že autobusovou linku do Lvova již provozoval. V autobusech je samozřejmostí připojení k WiFi zdarma, klimatizace, stoleček, zásuvka a USB u každého sedadla a také voda zdarma. Ceny jízdného začínají na 209 korunách. Jízdenky jsou již v prodeji na www.le.cz.

“Na Ukrajinu jezdíme od roku 2015 s malou přestávkou způsobenou uzavírkou hranic během koronavirové pandemie. Na současné návazné autobusové lince z Košic do Mukačeva vidíme velký zájem, především v létě jsou spoje standardně vyprodané a nasazujeme zde posilové spoje. Proto jsme se rozhodli obnovit naši linku do Lvova přes Polsko, kterou jsme historicky provozovali a která byla u zákazníků velmi oblíbená. Cena jízdného na staro-novém spoji bude začínat na 209 korunách,” říká Emil Sedlařík, tiskový mluvčí Leo Express.

Klimatizovaný autobus s WiFi vyjede denně z Ostravy v 18:45. Naváže tak na vlak z Prahy s příjezdem v 18:24, je zde tedy dostatečný prostor pro přestup. Autobus následně projede polskými Katovicemi a Krakovem a do Lvova dorazí v 5:30.

Spoj z Lvova vyjede ve 21:30, opět bude zastavovat v Krakově a Katovicích a do Ostravy dorazí v 11:50. Naváže na něj vlakový spoj směr Olomouc, Pardubice a Praha s odjezdem z Ostravy ve 12:14.

Pohodlí v autobuse a vlaku zaručeno

V autobusech si cestující užijí pohodlí, na které jsou při cestování s Leo Express zvyklí. Samozřejmostí je WiFi a klimatizace, stoleček, zásuvka a USB u každého sedadla a také voda zdarma. Na palubě je k dispozici samoobslužný kávovar na kapsle a konvice s horkou vodou pro přípravu čaje. Zdarma je k dispozici magazín Leo Express a k zakoupení je spaní sada.

Autobus má kapacitu celkem 49 cestujících, z toho 8 ve třídě Business s s premiovou opěrkou hlavy, dekou a občerstvením zdarma. Vypraveny budou černé autobusy s polepem Leo Express a zajištěn je i případný náhradní autobus.

Autobusy navazují na vlakové spoje Leo Express, u kterých je dostatečné množství času na pohodlný přestup. Ve vlacích je také samozřejmostí WiFi, klimatizace nebo donáška občerstvení až na místo.
Emil Sedlařík, tel: 773 740 512