Emil Sedlařík "> Leo Express v neděli obnoví plný provoz včetně mezinárodních spojů - Ekolist.cz

Leo Express: Leo Express v neděli obnoví plný provoz včetně mezinárodních spojů

27. září 2024 | Leo Express
Autor: Emil Sedlařík, tel: 773 740 512
Dopravce začal prodávat jízdenky na nový jízdní řád, navýší spoje do Krakova nebo přidá noční spoj do Ostravy. Nezdražuje, ceny začínají na 99 korunách.

Leo Express se po povodních, které výrazným způsobem narušily železniční infrastrukturu, od neděle vrací k plnému provozu. Začal jako první vlakový dopravce prodávat jízdenky na nový jízdní řád platný od 15. prosince. Cestující si tak už nyní mohou zakoupit jízdenky na vánoční svátky. Čím dříve si cestující jízdenky nakoupí, tím jsou pro ně levnější. Na trase Praha–Ostrava začíná cena již na 99 korunách. V novém jízdním řádu dojde k navýšení počtu vlakových spojů do Krakova na 5x týdně, v pátek a neděli dokonce dvakrát denně, nebo ke zrychlení spojů mezi Prahou a Košicemi o půl hodiny. Dopravce také přidá jeden pár spojů mezi Prahou a Ostravou.

“Jsem pyšný, že se nám po ničivých povodních podařilo zachovat vlakový provoz a ve velmi krátkém čase naše spoje obnovit. Děkujeme všem cestujícím za trpělivost a také našim našim zaměstnancům, kteří díky svému nasazení umožnili návrat k plnému provozu v rekordním čase. Nyní máme pro naše cestující dárek, díky kterému mohou před Vánocemi ušetřit – i přes inflační tlaky nezdražujeme a zachováváme cenu jízdného mezi Prahou a Ostravou od 99 korun při včasném nákupu. Přidáváme spoje po Česku a dále do Polska a zrychlujeme spoje na Slovensko a Ukrajinu. Novým večerním spojem ve 20:58 z Prahy do Ostravy a Krakova reagujeme na poptávku cestujících v segmentu, kde dosud chyběla odpovídající nabídka. Tento spoj cílí na zákazníky zvyklé na vysoký standard cestování, kteří při jízdě vlakem preferují pohodlí, jistotu místa k sezení a kvalitní občerstvení bez ohledu na denní dobu,” říká Peter Köhler, generální ředitel skupiny Leo Express.

Leo Express vypraví mezi Prahou a Ostravou o jeden pár spojů navíc. Nový noční spoj vyjede z Prahy ve 20:58 a do Ostravy dorazí v 0:39. V opačném směru přibude spoj s odjezdem z Ostravy v 5:05 a příjezdem do Prahy v 8:27. Ke změně dojde také u večerního spoje z Ostravy, který vyrazí do Prahy již v 17:05, tedy o dvě hodiny dříve. Vlaky Leo Express zastavují také v Ústí nad Orlicí, kde na ně navazují regionální spoje Leo Express obsluhující oblast Orlickoústecka.

Na Slovensku dopravce přidá staronovou zastávku ve stanici Kysak. Při cestě z Prahy do Košic dojde ke zrychlení o půl hodiny díky vynechání zastávky Prešov, která je obsloužena v opačném směru. Vlaky do polského Krakova budou nově vypraveny pětkrát týdně, a to ve středu, čtvrtek, pátek, sobotu a neděli v 16:58 a v pátek v neděli také ve 20:58.

“Zásadně také zvyšujeme rychlost připojení k internetu ve vlacích díky technologii 5G. Při registraci do věrnostního programu Smile Club mají cestující stále nárok na vrácení části jízdného v leo kreditech a při využití online platební metody Click to Pay při nákupu jízdenky získají navíc dalších 50 leo kreditů, jež mohou využít například na nákup občerstvení, které tak mají prakticky zdarma,” dodává Peter Köhler.

Čím dříve cestující nakoupí, tím levnější jsou jízdenky

Pokud si cestující naplánují cestu s Leo Express s předstihem, mohou výrazně ušetřit. V případě v časného nákupu mohou cestovat mezi Prahou a Ostravou již od 99 korun. Cena jízdenky závisí také počtu volných sedaček ve vlaku. Čím méně jízdenek je k dispozici, tím je jejich cena vyšší. Nejvíce jízdenek s nízkou cenou tako mohou cestující nakoupit například na spojích s odjezdem v úterý, středu, čtvrtek a sobotu, ale výhodné jízdenky je s dostatečným časovým předstihem možné zakoupit na každý den.

Cestující mohou ušetřit také při nákupu jízdenky pomocí online platební metody Click to Pay na webu Leo Express nebo v aplikaci a získat 50 leo kreditů zpět. Stačí být členem věrnostního programu Smile Club a zaplatit jízdenku v minimální hodnotě 99 Kč kartou Mastercard. Leo kredity pak mohou být využity na nákup občerstvení na palubě nebo další jízdenky. Tato nabídka platí až do konce října.

Cestující ve věrnostním programu Smile Club mají navíc nárok na vrácení části jízdného ve formě leo kreditů v závislosti na věrnostní kategorii. Studenti pak mají kromě státem garantované 50 % slevy nárok na dalších 25 % z ceny jízdného zpět právě v leo kreditech.