Lesy ČR: Lesy České republiky, s. p. úspěšně dokončil personální audit

26. srpna 2004 | Lesy ČR
Systémové řízení lidských zdrojů je pro Lesy České republiky, státní podnik, základním strategickým ukazatelem pro naplnění stanovené vize - být moderním a konkurenceschopným podnikem v prostředí Evropské unie. Proto si zadal komplexní personální audit zaměřený na management společnosti. Renomovaná poradenská firma Scott & Hagget Consulting, která během dvouměsíčního auditu hodnotila 124 osob z managementu podniku, zjistila vysoký potenciál hodnocené skupiny a velkou možnost jejího růstu.

„Personální audit je prvním krokem dlouhodobého programového rozvoje naší firmy. Pomůže poskytnout každému jednotlivci plnohodnotnou šanci na vlastní rozvoj v souladu s potřebami podniku a tím zvyšovat jeho hodnotu,“ konstatoval Ing. Kamil Vyslyšel, generální ředitel Lesů České republiky, státního podniku. Hlavními hodnotícími kritérii přitom byly strategické myšlení, flexibilita, vedení lidí, práce v týmu a zvládání konfliktů. V některých sledovaných oblastech byly výsledky hodnocení na nadprůměrné úrovni ve srovnání s obecným hodnocením manažerů v České republice. „Audit firmy Scott & Hagget Consulting nám také ukázal, jak vysoce se naši pracovníci ztotožňují a jsou hrdí na státní podnik Lesy České republiky,“ dodal Ing. Kamil Vyslyšel. V současné době probíhají individuální prezentace výsledků jednotlivým pracovníkům a aktualizuje se strategický plán rozvoje státního podniku Lesy České republiky.