TOP 09 Královéhradecký kraj: Lídrem kandidátky Spojenci pro Královéhradecký kraj je Aleš Cabicar

Krajskou kandidátku Spojenci pro Královéhradecký kraj povede náměstek hejtmana pro zdravotnictví a předseda krajské TOP 09 Aleš Cabicar. Koaliční Spojence pro Královéhradecký kraj tvoří TOP 09, Hradecký demokratický klub a Liberálně ekologická strana. Hlavními prioritami programu jsou zdravotnictví, školství a enviromentální problematika.

„Náš kraj patří populačně mezi nejstarší kraje v naší republice. Z toho implicitně vyplývá, že v dalším období bychom rádi akcentovali navazující kroky v modernizaci našeho zdravotnictví včetně personální stabilizace, což je trend, který jsme, a myslíme si že úspěšně, prosazovali v předchozím období. Rovněž za velmi důležité považujeme návaznost na sociální oblast. Tam rovněž chceme zaměřit naše úsilí. Naši lidé v produktivním věku se totiž budou moci naplno věnovat své práci pouze za předpokladu, že budou mít jistotu kvalitního sociálně-zdravotního zázemí pro své rodiče," uvedl lídr kandidátky a náměstek hejtmana pro zdravotnictví za TOP 09 Aleš Cabicar.

Dvojkou kandidátky je prorektorka Univerzity Hradec Králové a předsedkyně Hradeckého demokratického klubu Pavlína Springerová.

„Těší mne, že jsme s ostatními koaličními partnery postavili opravdu silnou kandidátku lokálně a profesně prověřených a úspěšných osobností. Díky tomu Spojenci nabízí voličům vyladěný mix zkušeností, schopností a pracovního odhodlání. A to je takřka ideální volební menu pro krajské voliče,“ komentovala prorektorka Univerzity Hradec Králové a předsedkyně HDK Pavlína Springerová.

Mezi prvními pěti kandidáty, které Spojenci pro Královéhradecký kraj nabízí voličům je také starosta města Týniště nad Orlicí Libor Koldinský, starosta města Červený Kostelec Rostislav Petrák a ředitel Místní akční skupiny Království - Jestřebí hory, o. p. s. a místopředseda Liberálně ekologické strany Jan Balcar.

„Spojenci pro Královéhradecký kraj se shodují na klíčových tématech, které chtějí společně řešit. Jednou z našich hlavních priorit je kvalita života občanů a životní prostředí, ve kterém žijeme. Dlouhodobým ožehavým tématem je nedostatek vody, a především její udržení v krajině. Pro řešení této špatné situace chceme zapojit odbornou i laickou veřejnost. Nedostatek vody ohrožuje každého z nás,“ dodal místopředseda LES Jan Balcar.

Volby do krajských zastupitelstev a Senátu se budou konat 2. a 3. října 2020.