Petr Stýblo "> Máte zahradu? Přihlaste ji do soutěže! - Ekolist.cz

Český svaz ochránců přírody: Máte zahradu? Přihlaste ji do soutěže!

20. května 2004 | Český svaz ochránců přírody
Autor: Petr Stýblo, tel: 222516115
V poslední době stále více a více mizí z našich zahrad živočichové, kteří nás už století doprovází naším životem. Proto se Český svaz ochránců přírody rozhodl tuto nemilou skutečnost zmapovat a změnit. Vyhlašuje soutěž Živá zahrada!

Jedinou podmínkou soutěže je, aby lidé, kteří se svou zahradou soutěží, měli možnost ji přetvářet a tak ji uzpůsobit životu některých živočichů. Soutěž proběhne každý 4. víkend v květnu. Letos tedy 22. –23. května.

Jdete do toho s námi? Pak si stáhněte pokyny a mapovací kartu z našich internetových stránek www.csop.cz . O víkendu pak pozorně pozorujte cože vám to za ptáky sedá na stromy, budovy a rostliny na zahradě. Sledovat můžete také ještěrky, ježky a další živočichy. Evidovat můžete i nesoutěžní živočichy. Nikam se nepřihlašujte! Jen pak pošlete mapovací kartu na adresu ČSOP (Uruguayská 7, 120 00 Praha 2). Uvítáme i obrázky a návrhy, co byste chtěli na vaší zahradě změnit. Všichni účastníci soutěže obdrží malý dárek a o zajímavých zahradách napíšeme v našem členském časopise.

Petr Stýblo,
Český svaz ochránců přírody