Karolína Šůlová "> Ministr Ambrozek definitivně zamítl dovoz odpadu do liberecké spalovny - Ekolist.cz

MŽP ČR: Ministr Ambrozek definitivně zamítl dovoz odpadu do liberecké spalovny

10. února 2005 | MŽP ČR
Autor: Karolína Šůlová, tel: 267 122 944, 724 102 406
Dovoz odpadu do liberecké spalovny zamítl [1] na doporučení své rozkladové komise ministr životního prostředí Libor Ambrozek [2]. Potvrdil tak předchozí rozhodnutí ministerstva.

„V daném případě se nepochybně jedná o dovoz odpadu za účelem odstranění. Ten je podle zákona o odpadech zakázán,“ konstatuje ministr Ambrozek ve svém rozhodnutí.

Poznámky:

[1] O dovoz požádala v srpnu loňského společnost Münchner Recycling GmbH. V souladu s Nařízením Rady (EHS) č.259/93, zákonem o odpadech a správním řádem vydalo 11.11.2004 MŽP rozhodnutí, kterým byly vzneseny námitky proti plánované přepravě odpadu. Důvodem námitek byla nesprávná klasifikace účelu přepravy a dále nedostatečná specifikace odpadu. Proti tomuto rozhodnutí bylo podáno odvolání.

[2] Toto rozhodnutí, které doposud nenabylo právní moci, je konečné a nelze se proti němu odvolat.
Karolína Šůlová, tel: 267 122 944, 724 102 406