Tiskové zprávy
PRO-BIO: Na českém trhu je nedostatek polotovarů v kvalitě bio od domácích producentů
9. dubna 2011 | PRO-BIO
Biopizzu a další mražené polotovary prezentuje tento víkend v rámci veletrhu Biostyl 2011 na stánku PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, jeho člen prodejna Biohome.
"Zájem o biopizzu je poměrně značný. Začali jsme ji dovážet z Německa zhruba před rokem," sdělily Kateřina Sochorová a Jitka Kvizdová z bioprodejny Biohome. Biopizzu kupují hlavně lidé, kteří i v dnešní uspěchané době dávají přednost potravinám v kvalitě bio. Oceňují hlavně možnost, že je možné čas od času moci sáhnout do mrazáku pro zásobu rychlé večeře. Na odbyt jdou především vegetariánská, sýrovo-špenátová ale i další druhy pizzy. Oblíbené jsou také minipizzy. V České republice se podobné produkty zatím mnoho nevyrábí, ačkoliv zákazníci by je zřejmě ocenili. Na veletrhu Biostyl se tato skutečnost potvrdila.
„Je velká škoda, že je u nás jen málo producentů kvalitních biopolotovarů. Čeští zpracovatelé a producenti by podle nás měli hledat nové cesty k zákazníkům. Z tohoto důvodu PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců nabízí svým členům možnost užšího propojení řetězce producent – zpracovatel – zákazník. O možnostech a inspiraci, jak zefektivnit fungování tohoto systému a rozšířit nabídku čerstvých biopotravin, budou diskutovat účastníci letošní konference Bioakademie, která se bude tématu detailně věnovat,“ řekl Milan Kouřil z PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců. Na konferenci, konané na přelomu června a července v Lednici na Moravě, se objeví mimo jiné právě účastníci z Německa a Rakouska, kde řetězec producent – zpracovatel – zákazník velmi dobře funguje. „Budeme diskutovat o příkladech z praxe a o tom, jak je přenést do našich podmínek,“ dodal Milan Kouřil.
Nejen biopizzu můžete ochutnat na pražském výstavišti v Holešovicích až do neděle, kdy veletrh Biostyl 2011 končí.
"Zájem o biopizzu je poměrně značný. Začali jsme ji dovážet z Německa zhruba před rokem," sdělily Kateřina Sochorová a Jitka Kvizdová z bioprodejny Biohome. Biopizzu kupují hlavně lidé, kteří i v dnešní uspěchané době dávají přednost potravinám v kvalitě bio. Oceňují hlavně možnost, že je možné čas od času moci sáhnout do mrazáku pro zásobu rychlé večeře. Na odbyt jdou především vegetariánská, sýrovo-špenátová ale i další druhy pizzy. Oblíbené jsou také minipizzy. V České republice se podobné produkty zatím mnoho nevyrábí, ačkoliv zákazníci by je zřejmě ocenili. Na veletrhu Biostyl se tato skutečnost potvrdila.
„Je velká škoda, že je u nás jen málo producentů kvalitních biopolotovarů. Čeští zpracovatelé a producenti by podle nás měli hledat nové cesty k zákazníkům. Z tohoto důvodu PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců nabízí svým členům možnost užšího propojení řetězce producent – zpracovatel – zákazník. O možnostech a inspiraci, jak zefektivnit fungování tohoto systému a rozšířit nabídku čerstvých biopotravin, budou diskutovat účastníci letošní konference Bioakademie, která se bude tématu detailně věnovat,“ řekl Milan Kouřil z PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců. Na konferenci, konané na přelomu června a července v Lednici na Moravě, se objeví mimo jiné právě účastníci z Německa a Rakouska, kde řetězec producent – zpracovatel – zákazník velmi dobře funguje. „Budeme diskutovat o příkladech z praxe a o tom, jak je přenést do našich podmínek,“ dodal Milan Kouřil.
Nejen biopizzu můžete ochutnat na pražském výstavišti v Holešovicích až do neděle, kdy veletrh Biostyl 2011 končí.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk