Michal Veselý, Petr Jelínek "> Na Den stromů se budou sázet stovky stromů - Ekolist.cz

Nadace Partnerství: Na Den stromů se budou sázet stovky stromů

3. října 2002 | Nadace Partnerství
Autor: Michal Veselý, Petr Jelínek, tel: 542 21 83 50
Poradní sbor programu Strom života Nadace Partnerství rozhodl o podpoře 14 projektů výsadby stromů se zapojením veřejnosti. Celkem bylo rozděleno 70 000 Kč. Díky podpoře programu Strom života tak bude letos na 14 místech vysazeno na 500 nových stromů. Výsadby stromů se uskuteční na oslavu Dne stromů 20. 10. 2002. Při příležitosti tohoto svátku se konají po celé republice rozličné akce, jejichž cílem je připomenout význam stromů.

Pro zvýšení zájmu veřejnosti o stromy letos Nadace Partnerství ve spolupráci s časopisem Květy vyhlásily anketu Strom roku.„Cílem ankety je upozornit na potřebnost a význam stromů v našem životním prostředí,“ říká ředitel Nadace Partnerství RNDr. Miroslav Kundrata. Na www.stromzivota.cz můžete svými hlasy rozhodnout, který z 12 finalistů se stane Stromem roku České republiky 2002. Vítěz bude slavnostně vyhlášen v průběhu benefičního koncertu pro stromy, který proběhne na Den Stromů 20. 10. v pražském Divadle na Fidlovačce. Vystoupí Hana Hegerová, Emil Viklický, QVOX a další hosté; Zuzana Lapčíková pokřtí CD Strom života, které vydává Nadaci Partnerství na podporu sázení stromů. Na výsadbu stromů je určen také veškerý výtěžek koncertu. V průběhu celého dne bude v parku na Fidlovačce probíhat zábavně-soutěžní program o stromech pro děti.
Další informace Vám rádi podají Michal Veselý a Petr Jelínek, Program Strom života, Nadace Partnerství, Panská 7, 602 00 Brno, tel. 542 218 350