Tomáš Popp "> Na Plzeňských farmářských trzích se budou ochutnávat a hodnotit vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje 2011 - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/na-plzenskych-farmarskych-trzich-se-budou-ochutnavat-a-hodnotit-vitezne-regionalni-potraviny-plzenskeho-kraje-2011
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Na Plzeňských farmářských trzích se budou ochutnávat a hodnotit vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje 2011

24. listopadu 2011 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Již tuto sobotu (26. listopadu 2011) se uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Jejich propagaci podpořilo město Plzeň. Na těchto trzích budou moci návštěvníci ochutnat a ohodnotit všechny vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny Plzeňského kraje 2011.

Již tuto sobotu (26. listopadu 2011) se uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Jejich propagaci podpořilo město Plzeň. Na těchto trzích budou moci návštěvníci ochutnat a ohodnotit všechny vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny Plzeňského kraje 2011.

Přijďte ochutnávat a hodnotit regionální potraviny
„Vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny v Plzeňském kraji jsou na Plzeňských farmářských trzích velmi oblíbené. V letošním roce se již na farmářském trhu prezentovaly (15.10.2011). Pro velký úspěch jsme se s koordinátory soutěže v Plzeňském kraji dohodli, že akci zopakujeme a rozšíříme. Regionální potraviny se nebudou jen prodávat a ochutnávat, ale i hodnotit. U stánku Regionální potravina budou moci návštěvníci trhů vítězné potraviny ochutnat a na anketních lístcích i ohodnotit. Lístky slosujeme a 3 vylosovaní obdrží celoroční předplatné deníku DNES a dárkové koše plné regionálních potravin“, vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.
Navíc bude přímo na farmářských trzích kuchař Martin Havlík servírovat několik pokrmů připravených z regionálních potravin. Bude to například Jemná pěna z uzeného klatovského tolstolobika s Přírodním sýrem na víkendovém chlebu nebo Smetanová zelňačka s přešínskou klobásou a zelím z Domažliček. Návštěvníci se mohou těšit i na delikátní Přešínské špekáčky na tmavém pivu Purkmistr s víkendovým chlebem. Pro zájemce budou připraveny i tištěné receptury jednotlivých pokrmů.

Vynikajících potravin bude mnohem více
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již sedmnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekařství PEKO (Regionální potravina 2011) pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Matějky z Letin, ANGUS FARM, Dvořáka z Bělé na Radbuzou, Šnebergera ze Železné Rudy, Zacpala ze Stříbra a od Herejka z Přešína (Regionální potravina 2011). Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farmy ZPZ, z Horského statku Abertamy, biofarmy Slunečná a minimlékárny JOMA (Regionální potravina 2010 a 2011). Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a pan Fridrich z Radnic. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy (vítěz testu v deníku DNES) a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…). Předvánoční čas připomenou prodejci originální keramiky, šperků i vánočních ozdob. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist