Jihočeský kraj: Na projekty v česko-rakouském příhraničí je nyní 167 000 EUR

4. června 2003 | Jihočeský kraj
Částka v celkové výši 167 000 EUR je k dispozici na projekty v rámci programu Phare CBC pro česko-rakouskou příhraniční oblast. Výzva k podávání projektů neinvestičního typu byla vyhlášena 2. června a projekty se žádostí o grant lze podávat do 31. července na Regionální rozvojovou agenturu jižních Čech – RERA a.s.

Jedná se o aktivitu v rámci Společného fondu malých projektů a maximální část nákladů na projekt, jaká může být hrazena z fondů EU, představuje 90 procent. Minimální částka grantu na jeden projekt přitom je 1000 EUR, maximální pak 50 000 EUR.

„O grant mohou požádat neziskové a jiné podobné organizace a žadateli mohou být například města a obce či školy a jiné vzdělávací instituce,“ vysvětluje Pavla Konopová, ředitelka RERA.

Společný fond malých projektů přitom podporuje například aktivity neinvestiční povahy zaměřené na rozvoj kulturní spolupráce mezi sousedními regiony, přeshraniční aktivity mládeže, rozvoj cestovního ruchu či aktivity zvyšující informovanost veřejnosti.

„Našimi regionálními prioritami, které jsme si dali, jsou jazykové vzdělávání, rozvoj cestovního ruchu, ekologická osvěta, výchova a vzdělávání, setkávání mládeže. A to vše s tím, aby to mělo samozřejmě co největší regionální dopad. V jihočeském řídícím výboru jsme se přitom rozhodli, že budeme podporovat projekty, kde se výše příspěvku bude pohybovat do patnáct tisíc euro,“ vysvětluje první náměstek jihočeského hejtmana Jiří Vlach.

Podrobné informace o této „Výzvě“ jsou uvedeny na internetové adrese http://www.rera.cz, přičemž pro potenciální žadatele se v sídle RERA (Husova 5, České Budějovice) uskuteční ve středu 25. června od 9.30 hodin přípravný seminář, kde se dozví nejen základní informace, ale proběhnou i potřebné konzultace.